Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[24. Apr 2014|21:17]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jou, jou, jou, manā kontā jau otrais noskrietais orientēšanās pasākums! Atkal visus punktus atradu un atakal nepaliku pēdējais. Labi. Bet skatoties uz manu orientēšanās stiliņu, laikam uz kaut ko vairāk cerēt šobrīd ir nereāli - tikai atrast visus punktus un iekļauties laikā, līdz kuram sāk novākt kontrolpunktus un organizatori iet mājās. Mans stiliņš ir tāds, ka es skrienu, skraidu, meklēju, aizskrienu, atskrienu, aizskrienu apskatīties, kas ir aiz līkuma (tā, tīri drošībai), tad atskrienu atpakaļ, labāk lieku reizi paskriet un palūrēt, nekā kaut kur globāli kļūdīties. Tā nu es skrienu. Vairums ļaužu nemaz neskrien un tāpat ir daudz ātrāki par mani, jo viņi prot orientēties, viņi redz to, ko es neredzu un sajēdz to, ko es nesajēdzu, viņi vienkārši pārvietojas pa mežu izvēloties īsāko un ātrāko ceļu, kamēr es skrienu kā tāds āpsis. Es vispār brīnos, ka es ar savu piekopto stiliņu vispār spēju atrast kaut kādu sīku, oranži baltu plastmasas gabalu, kas ir kaut kur ellē ratā mežā. Turpmāk es varētu skriet mazākas distances, bet pārvietoties pēc jēgas un būtības, mēģināt izprast to pasākumu, nevis skriet, kā to patīk darīt man. Šoreiz atkal vairākas reizes aizskrēju tālāk, nekā bija vajadzīgs un pēc tam nācās desot atpakaļ. Bet ok, galvenais, ka visu atradu, par to baigais prieks. Distances otrajā pusē arī radās tāda interesanta atskārsme, ka es tikai ļoti aptuveni saprotu, kur atrodos, brienu pa kaut kādu purvu, bet man nav nekādu šaubu, ka es neapmaldīšos un atradīšu nākamo kontrolpunktu, par spīti tam, ka pat neeju tieši tajā virzienā, kurā man vajadzētu iet (ja es būtu tāds vidēji normālais orientierists). Bet vispār, prieks par veikumu.
Linknopel mani

Comments:
From:[info]sursurs
Date:24. Aprīlis 2014 - 21:39
(Link)
:D
Lieliskas atklāsmes Tev :)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:24. Aprīlis 2014 - 21:41
(Link)
jā, uzsitu sev uz pleca!
From:[info]citronz
Date:24. Aprīlis 2014 - 22:07
(Link)
Ha ha, man pēc vakardienas pirmās reizes līdzīgi iespaidi. Es ar bieži bliežu intuitīvi, man pietrūkst pacietības (vai nezinu kā), lai visu laiku tos ziemeļus turētu uz kompasa un sekotu līdzi kartei :D
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:24. Aprīlis 2014 - 22:13
(Link)
Es kompasu ganrīz vispār nelietoju. Reāli tikai sākumā apskatījos un kādas 2x trasē. Pamatā tikai pēc kartes. Vairumā situāciju var labi arī bez kompasa noorientēties.
From:[info]citronz
Date:24. Aprīlis 2014 - 22:17
(Link)
NU jā, man līdzīgi. Kad galīgi pazaudējos, tad salieku kompasu ar karti. Bet nu man jau pirmā reize tik bija, redzēs, kā būs pēc vēl dažām.

Tu Magnētu skrien?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:24. Aprīlis 2014 - 22:20
(Link)
Nē, man ir lokāla mēroga sacensības. Bet varbūt arī kaut kad Magnētu uzskriešu.
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:25. Aprīlis 2014 - 09:53
(Link)
Tu tač' sen atpakaļ mācēji orientēties!?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:25. Aprīlis 2014 - 10:38
(Link)
Īstenībā nē. Man mājās bija Žilko kunga grāmatiņa par orientēšanos, ko biju labi izstudējis, bet orientēties īpaši nekad neesmu mācējis. Šīs bija otrās nopietnās sacensības manā dzīvē (ja neskaita dziļu, dziļu bērnību).
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:25. Aprīlis 2014 - 11:13
(Link)
Oho, Žilko kungam bija grāmata par orientēšanos? Šo es jau biju paspējis aizmirst :D
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:25. Aprīlis 2014 - 12:35
(Link)


Šis ir vecais, 1985.gada izdevums, bet skatos, ka ir pārizdota arī 2005.gadā.
From:[info]citronz
Date:25. Aprīlis 2014 - 21:17
(Link)
Pag, šis tak nav tas J.Ž., kuram tagad tikai 36 gadi? Viņa tēvs varbūt?
From:[info]citronz
Date:25. Aprīlis 2014 - 21:18
(Link)
Iegūglēju, jā līdzīgs, izskatās pēc tēva :) Nu super ģimenīte viņi visi :)