Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[9. Maijs 2012|22:01]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Skatos, ka draugos el vē šodien ceļo informācija, ka vienā konkrētā Mego veikalā visiem veikala darbiniekiem bijušas piespraustas urlu bantes. Pievienots arī foto. Nu, jauki. Domāju, ka sabiedrībai nemaz nenākt par skādi zināt, par kādām idejām viņi balso ar saviem maciņiem. Es par šo konkrēto ideju balsot nevēlos un veikalam Mego turpmāk iešu ar līkumu. Nevarētu teikt, ka es līdz šim tur būtu daudz iepircies, bet tomēr. Ja attiecīgajā veikalā no šīs dienas neiepirktos vairs neviens latvietis, tad šiem klātos ļoti grūti (bet labāk uz tā rēķina klātos citiem veikaliem). Ja vien tas kādam latvietim vispār šķiet svarīgi. Man tas šķiet svarīgi.

Varbūt arī tu šodien esi novērojis kādu kantori, kuram iesaki iet ar līkumu?

Vēlāk:
Skatos, ka Mego urlu bantes nav nekāda nejaušība, bet likumsakarība, te vēl virkne novērojumu:
http://www.sudzibas.lv/bycompany/mego-a206.html

Nezinu, cik tas avots ir uzticams, bet gan jau, ka nav dūmu bez uguns.
Linknopel mani

Comments:
From:[info]chaika
Date:9. Maijs 2012 - 22:15
(Link)
Nu, es ceru, ka Elkorā Tu arī vairs sav mūž kāju nespersi, m?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Maijs 2012 - 22:18
(Link)
Arī urlu bantes? Vai arī tā pastulbā ņegrāždaņu akcija pirms neilga laika?
Bet paldies par atgādinājumu. Kāju var iespert, bet pirkties nepirkšos.
From:[info]chaika
Date:9. Maijs 2012 - 22:20
(Link)
Tā akcija.

Un kas tur, vienā Mego baņķiki bija? MOš tur lokālā vadība tāda 'patriotiska', ne jau viss tīkls, m?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Maijs 2012 - 22:25
(Link)
Nezinu, man pie kājas. Urlu kantoris ir urlu kantoris. Citu veikalu arī pietiek.
From:[info]unpy
Date:9. Maijs 2012 - 22:34
(Link)
Bantainos jau vajag žēlot, viņi svin sagrozītu uzvaru, kamēr īstais svētku pamats ir ļoti smagi zaudēta kara beigas. Neesmu kristietis, bet tēze par garā nabagajiem ir ļoti vietā.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Maijs 2012 - 22:38
(Link)
Ja par daudz žēlo, tad šie izlaižas un aizpeld savā šizofrēnijā arvien tālāk. Kaut kāds realitātes pieskāriens jau ir jāsniedz kā žēlīgajam samarietim (arī neesmu kristietis).
From:[info]unpy
Date:9. Maijs 2012 - 22:44
(Link)
Kā pats domā - vieglāk "urlu" iespēju robežās audzināt vai vienkārši aizskart, izejot uz atklātu konfliktu, vai viņu žēlojot kā nabagu?;))
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Maijs 2012 - 22:59
(Link)
Es personīgi domāju, ka visnepareizākais ceļš ir ignorēt, tolerēt un nelikties ne zinis, jo tas jau ir darīts pārāk ilgi un rezultāts ir redzams.

Bet vispareizākais ir skolās mācīt vēsturi, kas šobrīd netiek darīts par attiecīgajām tēmām. Man nospļauties par vecajiem, man nepatīk, ka jaunajai paaudzei nav ne mazākās nojausmas, kur viņi atrodas, ko un kāpēc viņi svin vai nesvin. Šobrīd laikam galvenais russkojazičnās jaunatnes izglītotājs ir Krievijas TV. Un tas ir ļoti slikti.
From:[info]unpy
Date:9. Maijs 2012 - 23:16
(Link)
Tolerēšanas un ignorēšanas ceļš ir ļoti labs, manuprāt, jo īpaši, ja stāsts ir par gados jauniem cilvēkiem. Ļoti vienkāršojot, ja padomju vara būtu gana slīpēta un vienkārši ignorētu un tolerētu visus iespējamos neatkarības centienus, tad PSRS pastāvētu līdz šim brīdim, proti, pietiktu ar tā brīža masu mēdiju spēku, lai visus sarkanbaltsarkanos censoņus iztēlotu par prastiem, ļoti muļķīgiem un smieklīgiem tirliņiem, kā tas, starp citu, labi izdevās ar Helsinki86 dalībniekiem. Viena vēsture pret citu vēsturi mūsdienu informācijas laikmetā un nesalīdzināmos resursos jau no toč nepalīdzēs.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Maijs 2012 - 23:31
(Link)
Ingnorēšanas sekas jau ir redzamas visapkārt. Pirms kādiem gadiem nebija ne urlu bantes, ne Krievijas karogu, tagad par to neviens vairs nebrīnās, tas jau tiek uztverts par normu. Daudz kas šobrīd tiek uztverts par normu, ko bija pat grūti iedomāties pirms gadiem 5, 10 vai 20. Kaut vai pēdējais murgainais referendums. Nav paredzams, ka šis virziens varētu mainīties.

Mani pat mazāk uztrauc russkojazično attieksme, mani vairāk satrauc pašu tautiešu attieksme. Galvenais jau pašam apzināties, kas tu esi, pārējie lai dara, kā zin, galu galā. Un ar to apzināšanos ir tā kā ir.


From:[info]unpy
Date:9. Maijs 2012 - 23:34
(Link)
Nuuuu...pirms kādiem gadiem nebija nedz geju, nedz vegānu, nedz musulmaņu. Kur bēda, kad tagad viņi visi ir?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Maijs 2012 - 23:39
(Link)
Nu, ir tomēr liela atšķirība starp gejiem un vegāniem un piektās kolonnas aktivizēšanos.
[User Picture]
From:[info]ena
Date:9. Maijs 2012 - 22:45
(Link)
es sjodienu vispaar nepamaniiju
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:9. Maijs 2012 - 22:47
(Link)
vajag palasīt internetus taču! >:

visu dzīvi palaidīsi garām!
[User Picture]
From:[info]tati
Date:10. Maijs 2012 - 09:50
(Link)
Muļķīgi. Ja man iepriekšminētajā veikalā strādājot (kas jau acīmredzami nav (vismaz es tā ceru) vissuperīgākais darbs pasaulē, līdz ar ko, tur strādātu, lai dabūtu naudu priekš ēdieniem un (vēlams tikai minimālai) dzērienu iegādei) priekšniecība liktu piespraust to lenti pie krūts (nē, kur gan citur?), es to spraustu. Burkšķētu un sprauslāt un citādi šķaudīdama staigātu visu dienu ar lenti. Veikala vadībai tāda nostāja, usjo. Un vai tāpēc tur neiepirkties? Es noteikti būtu par slinku katru reizi principiāli neiet tajā veikalā iekšā un tāpēc meklējot citu iepirkumu vietu.
Abet par Elkor runājot - tur mārketings nošāva greizi. Brālis strādā iekš Elkor, izstāstīja, kāda bija tā īstā doma tam. Tur ar diskrimināciju vai vēršanos pret/uz tautību nebija itin nekāda sakara. Mārketinga "speciālistiem" tur vnk. pa pakaļu vaig i viss ;]
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:10. Maijs 2012 - 20:17
(Link)
Muļķīgi ir tas, ka visapkārt ir tik daudz gļēvu cilvēku.

Darba devējam nav nekādu tiesību piespiest darbinieku paust kaut kādas politiskās pārliecības, ja viņš to nevēlas. Ja darbinieks par savu attieksmi tiek kaut kā sodīts vai atlaists no darba, tad attiecīgo urlu kantori var vēsā mierā izvazāt pa tiesām. Ja palūgsi, tad domāju, ka NA politskā partija tev varētu vēl pielikt klāt bezmaksas juristu, kas to visu jauki nokārtotu. Ja vien ir vēlēšanās par savām tiesībām pacīnīties. Savukārt, ja ir vēlme trīcēt kā apšu lapai vējā un pildīt acīmredzami stulbas priekšniecības iegribas, tad tik uz priekšu!

Uzreiz varētu uzdot jautājumu, ja tev darba devējs liktu staigāt ar tev nevēlamas politiskās partijas aģitāciju, tu piekristu? Ar politiskiem uzsaukumiem? Ar praidiņa nozīmīti? Ar reliģiskiem saukļiem? Ja šefs liktu bez atlīdzības iztīrīt savu automašīnu? Vai sniegt kādus citus pakalpojumus? Piekristu? Kur ir tā robeža?

Un neiepirkties tur tieši tāpēc, ka iepērkoties tur tu atbalsti gan attiecīgo politisko pārliecību, gan attieksmi pret uzņēmuma darbiniekiem. Izvēle ir tavās rokās.

Runājot par Elkoru, tad, pirmkārt jau tas ir konkrētākais naudas atmazgātāju kantoris, otrkārt, nekompetents apkalpojošais personāls, treškārt urlisma līmenis tur ir augstāks par vidējo. Gana daudz iemeslu, lai mestu līkumu.