Krustvārdu mīkla

Kad sasniegta pilnība

Anna Marija Levi

Kad sasniegta pilnība

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bez koķetērijas, es domāju, ka neprotu gatavot ēst.
Vismaz ne tā, kā to dara vairums atzītu mājas kulināru. Toties man ir diezgan atzīstamas spējas improvizācijā, kas reizēm rezultē šādos tādos savdabīgos sacepumos, karašās un mikšļos. Es neprotu rosolu, fraņču karbanādi un visu ko nu tur.. vistas fileju ar sieru. Līdz šodienai, es skaidri un gaiši zināju, ka es neprotu arī kotletes. Tādas kautkādas nejēdzīgas man viņas vienmēr bija.
Piespiedu mājsēdes sesijā, nolēmu veikt jaunu mēģinājumu šai virzienā. Tagad varu teikt, ka izmantojot savu bagāto iztēli un spēju raudzīties uz lietām netradicionāli, man tapa no tiesas lieliskas kotletītes, kādas, es ceru, pirms manis vēl neviens nebija iedomājies pagatavot. Netradicionālās un pārsteidzošās sastāvdaļas, haotiskā pagatavošanas menedžēšana (kad vislaik zvana telefons, tu izliecies, ka īstenībā esi darbā) un nervozā obstanovka veicināja Jaunu, Revolucionāru Kotlešu rašanos, kādām līdzīgu vairs nav un nevar būt.

Kas no tā izriet? Mēs zinām, ka katrai Latvju Zeltenei, bottomlinējot, ir jāspēj teicami un nevainojami performēt tikai 2 žanros.
Līdz ar šodienas sasniegumiem, es tagad sev izsniedzu Īstenās Sievietes godarakstu.
  • es atskārtu, ka ēst gatavošana ir laika, nevis talanta jautājums.
  • :) sveicam laimīgos patērētājus un cilvēci!
  • ņifiga, dod atpakaļ, Īstenā Sieviete ar lielu patiku izklāstītu arī detaļas nevis vnk ka "ir labais"
    • nu nē, man jāsaglabā savas 'mazās īpatnības' :) Drīkst, es vēl bišķi paturēšu? Tāpat jau falšs tas zīmogs apakšā, drīz expirējas. Tā man pāris dienas būs smiekls.
      • beidz lauzties stāsti recepti
        • vaiii.... izklausīsies tas reāli šausmīgi, brīdinu.

          da redz, man nekad nav baltmaizes mājās, a vecmāmiņa vienmēr teica, ka izmērcētam baltmaizes mīkstumam jābūt tai masā iekšā. Lūk, toties man bija uz plīts katliņā aizķērusies auzu pārslu tume (šīrīta, nevis pirmskristus perioda), nesaldināta, pienā vārīta. tā nu to putru piejaucu :) furthermore, kad putra beidzās, strauji atcerējos, ka īstenās kotletes cepa mana igauņu raganu vecvecmāmiņa - veģetāriete, darot to no plain kāpostiem - tikai man bija tad 4 gadi un nesevišķi atceros tehnoloģisko procesu. Tagad paņēmu kāpostu, uz pussmalkās rīves pāris saujas ieguvu un arī piemaisīju klāt. Saspiestas kadiķogas, kādas 5-6. No kanoniskajiem ingredientiem: kautkāda randoma maltā gaļa, pipari, sāls, ūdens, pusola. Izgatavo _nelielas_ bumbas, apvārta kur patīk labāk. Cep, kamēr gatavs.
        • apstiprinu: bija neticami gardas. pa īstam.
  • Tātad par otru žanru šaubu nebija? ;)
    Bet kotletīšu apraksts izklausās patiesi apetītlīgs.
Powered by Sviesta Ciba