Krustvārdu mīkla

En Marche, kad tu, Latvija?

Anna Marija Levi

En Marche, kad tu, Latvija?

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nupat sapratu kāda varētu būt sapņu analoģija. Frančiem tā palaimējies, ka atradās tāds čalis - jauns, ar biznesam draudzīgu domāšanu, mierīgs, pragmatisks un pats galvenais, normāls. Bez viņa tur būtu baigā pakaļa, - nu apmēram mēs jau 2x pagājušajā gadā redzējām, kas notiek, kad jāizvēlas starp, piemēram, rokas vai kājas amputāciju.

Bet paga, kas tad mums pašiem? Lembis, Ūšiņš un Truksis? Kučinskis, hehe, Vējonis un Solča?

Nē, mums Macrona analogs ir Toms Kreicbergs, bet viņam droši vien nekad nekad neuznāks tik liela krīze, lai mestos uz šīs skatuves. Bet žēl.
  • Jā, droši vien. Nu labi, Vienotības reitingi pēc zvaigznes atkalatgriešanās Briselē. Diez kas nav, ne. Ir noteikti arī citi iemesli, bet, akjel, tik cītīgi no nabaga Valža izspieda pašu pēdējo reitingu pilienu.

    Tāpat par Makronu es raustos, vai tik nu šitas Saulvedis baltajā zirgā viens pats spēs sadarīt visas lietas un vai viņš varēs savākt pietiekami spēcīgu komandu, lai no viena hīta brīnuma kļūtu par paliekošu parādību Francijas polītikā.
    • Tagad vienotībai ir slikti reitingi, jā. Bet tur tā saistība baigi aiz matiem pievilkta.

      1)Dombrovski par premjeru pirmajā piegājienā, 2009. gadā ielika nevis Vienotība, bet Jaunais Laiks, kuru esamībai parlamentā nekāda diža sakara ar Dombrovski nebija.

      2)2010 vēlēšanas, ok Vienotība, pateicoties tai skaitā Dombrovskim dabū 33 vietas - gana, lai Dombrovskis turpinātu būt premjers.

      3)2011 ārkārtas vēlēšanas, Vienotības rezultāts ir SLIKTĀKS, kā 2010 (20 vietas). Bet, dīli un tā, Dombrovskis turpina būt premjers.

      4)2013.beigas/2014 sākums - Dombrovskis atkāpjas, un ne jau gluži lai atgrieztos Briselē, bet gana laicīgi, lai varētu, jā, doties uz Briseli.

      5)2014. vēlēšanas, bez Dombrovska. Vienotības rezultāts ir labāks kā 2011. (ne daudz, bet tomēr - 23).


      Tas, ka Vienotība ir sačakarējusi un sabojājusi jebkādu pievilcību savai orģinālai elektorāta bāzei ir mazāk Dombrovska un vairāk Āboltiņas nopelns.
      • Lūk, ja kādu citu sabiedrībā populāru Jaunā Laika fizmatu-finansistu liktu par piemēru Makronam... Bet Makronam Francijā ir tāds personības kults?
        • Atcerējos short-lived Eināra haipu :) bet gan jau, ka vēl ir šarmanti fizmatu absolventi.
      • Wiii, paldies paldies, kā man patīk tādi argumentēti stāsti! Jo nu, man arī bija šķitis, ka V apraka pamatā Solča un Zaķis un varbūt vēl kautkādi sīkāki šmucmaņi, ko jau vairs sevišķi neatceros.
Powered by Sviesta Ciba