Krustvārdu mīkla

En Marche, kad tu, Latvija?

Anna Marija Levi

En Marche, kad tu, Latvija?

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nupat sapratu kāda varētu būt sapņu analoģija. Frančiem tā palaimējies, ka atradās tāds čalis - jauns, ar biznesam draudzīgu domāšanu, mierīgs, pragmatisks un pats galvenais, normāls. Bez viņa tur būtu baigā pakaļa, - nu apmēram mēs jau 2x pagājušajā gadā redzējām, kas notiek, kad jāizvēlas starp, piemēram, rokas vai kājas amputāciju.

Bet paga, kas tad mums pašiem? Lembis, Ūšiņš un Truksis? Kučinskis, hehe, Vējonis un Solča?

Nē, mums Macrona analogs ir Toms Kreicbergs, bet viņam droši vien nekad nekad neuznāks tik liela krīze, lai mestos uz šīs skatuves. Bet žēl.
  • Es zinu, ka ne tikai man tā šķiet. Protams, protams, arī pirms brexita un trampa visi prognozēja pretēju iznākumu, bet šoreiz izskatās mazliet labāk. Esmu diezgan daudz lasījusi par to.

    Kā būs, to skaidri zināsim, kad būs. Man šķiet, ir piesardzīgam optimismam pamats. Piesardzīgam.
    • Tev taisnība. Man arī šitas jāiemācās:)
      • Tur tā īsti nav ko mācīties, jo mēs jau katrs reaģējam uz apkārtējās vides kairinājumiem savā veidā, iedzimtajā, dabiskajā un vienīgajā iespējamajā. Es pa dzīvi noroku impulsus par labu racionāliem argumentiem, un līdz ar to zaudēju daudzas cilvēciskas vājības un robotizējos, un reti kurš mani sauc par patīkamu cilvēku :)
    • Pirms brexita nebija pirmā kārta, pēc kuras varēja kaut ko spriest. Bija aptaujas, kas bija ļoti neviennozīmīgas, jo īpaši, tikko paklausījās ārpus Londonas. Protams, ka Londonā noskaņojums bija cits, bet nu mēs zinam brexita rezultātus Londonā.

      Pirms Trampa, lai gan to 'neviens' neuztvēra nopietni, jo 'tie republikāņi jau visi ir traki' - iepriekšējā kārta bija.
      Tāpat, pirms Trampa, pēkšņi nežēlastībā krita statistikas dārlings Neits Silvers, jo 'ko nu viņš tur runā, kā tāds horoskopu autors, ka uzvarēt var gan viens, gan otrs, fu fu fū, viņš tik uz veciem lauriem guļ, un tagad hedžo riskus, lai viņam būtu taisnība pie jebkura iznākuma' - viņam nebūtu taisnība pie jebkura iznākuma, viņam ir taisnība pie iznākuma, kurš ir 'praktiski vienāds'. Kas arī, kā zināms, notika.

      Savukārt svaigākais viņa viedoklis par franču preizdenta vēlēšanām - https://fivethirtyeight.com/features/le-pen-is-in-a-much-deeper-hole-than-trump-ever-was/

      Ironically, the same type of sloppy thinking that led people to underestimate the chances for the Trump and Brexit victories may lead them to overestimate Le Pen’s odds.




      Ja nenotiek kaut kādi brīnumi - t.i. tas kompromants, kas uzpeldēs par Markonu tuvākajās nedēļās (neatkarīgi no tā, ka vēlāk pierādīsies, ka nekas tāāāds tur tomēr nav bijs) nav nekas tik ekstrēms, lai pēkšņi padarītu viņu par francūžiem ārkārtīgi nepatīkamu kandidātu.
      Atklāsme, ka Makrons ir apsolījis ieviest angļu valodu kā otro valsts valodu? Solījums aizliegt frančiem streikot?

      Vai, ja nopietnāk, kaut kādi ārkārtīgi skarbi apvainojumi korupcijā, saistībā ar ASV vai Āzijas uzņēmumiem, vai vienkārši nelietderīgu/negodīgu valsts administratīvo resursu lietojumu (jo, kā redzam pēc Fillona rezultātiem, francūži tomēr nav ne itāļi, ne rīdzinieki).
      • hehe, kā nu bez kompromata - troļļu faktorija jau kurbulē teoriju par to, ka kandidāts guļot nevis ar sievu, bet ar savu pameitu.
Powered by Sviesta Ciba