Krustvārdu mīkla

--a/-e/-s!

Anna Marija Levi

--a/-e/-s!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā tas iespējams, ka neviens šo jauko ziņu nav izbazūnējis un tā tikai pilnīgi nejauši man šodien trāpīja acēs?
Jāteic, ka šovasar Slovākijas kūrortā uzmetot paviršu skatu žurčikam, kurā bija aprakstītas kādas Selmas Hajekovas dzīves gājumi, sapratu, ka mēs neesam vieni šai universā (par leišiem zinu un čehiem arī).
  • jā, bet šis jau ir stāsts par to ka vienas personas visiem dokumentiem jābūt uz viena uzvārda (šīs pērsonas), kas pilnībā ir normāla prasība. sanāk, ka laulības apliecība ir uzrakstīta uz citu uzvārdu, iespējams pat pesonu :)
    līdzīga situācija būtu, ja dokumenta izdevējs vienkārši kļūdītos pareizrakstībā, rakstot personas vārdu un uzvārdu.
    • Usnīt, cilvēks apprecas ārzemēs un dabū vīra uzvārdu! Barnett.
      Atbrauc Latvijā ar šo Lielbritānijā izsniegto laulības apliecību - Daina Zirdzina married Roger Barnett, after marriage her surname is Barnett un prasa jaunu pasi, vai ne. Jo ir Latvijas pilsone. Un dabū pasīti. Ar ierakstu Daina Barneta. Viņai nav nevienas iespējas dabūt LR pasi ar ierakstu Daina Barnett. Nu nav! Viņa var kļūt par Lielbritānijas pilsoni, un dabūt UK pasi. Kas tajā būs rakstīts? Droši vien Daina Barneta. Kamēr tas nav noticis, viņai ir laulības apliecība, kurā ir teikts, ka viņa pēc kāzām ir kļuvusi par Dainu Barnett un pase ar Daina Barneta un LR kādastur iestādes izdots apostils, kas apliecina, ka mums ir tādas tradīcijas un transliterējot Barnett latviski iegūst Barneta. Lūdzam uzskatīt Dainu Barnett un Dainu Barneta par vienu un to pašu personu.

      Tas prasa laiku un orientējoši 100 latus.
      • tak varētu vienreiz pieņemt, ka vīra, sievas un bērna uzvārdam nav NEKĀDAS noklusētās nozīmes laulības un citu attiecību sakarā, un visu izšķir tikai laulības un dzimšanas apliecības un attiecīgie ieraksti datubāzēs. DOH, problem solved.
        • Solved, jā, kad izveidos Universa vienoto laulību un dzimšanas ierakstu reģistru, mazliet jāpaciešas un viss notiks.
Powered by Sviesta Ciba