Zupa no cirvja kāta
Sākumā uzliek "Līvus".
Sastāvdaļas:
1 cirvis, nemazgāts
1 sarkans sīpols
ja ledusskapī nekā nav, tad var atkausēt lasi, 1 kg
roltons, cik ir
sakaltusi maize
Ņem vislielāko katlu, līdz pusei piepilda ar ūdeni un liek iekšā vārīties cirvi. Kad visi sakrātie maukas ciršanas sviedri ir novārījušies, cirvi ņem ārā un liek atkal sviedrēšanai. Iemet vienu veselu sarkano sīpolu kopā ar lasi ar visām asakām, jo asakās ir olbaltumvielas un minerālvielas. Sāls jau ir sviedros, to labāk pietaupīt. Kad pārējās sastāvdaļas ir gatavas, iemet roltonu un atstāj 5 min ievilkties. Beigās pasniedz kopā ar sakaltušas maizes kubiņiem, kas sacirsti ar to pašu veco cirvi.
Labu apetīti!