Kartupeļu pīrāgs ebreju gaumē
Uzliek ebreju tautasdziesmas, dejo ap galdu. Tad ņem sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu
1 kg burkānu
0,5 kg sīpolu
200 g rudzu miltu
300 g paprikas
1 l Jēzus asiņu
Kartupeļus izvāra, samīca putrā un izveido pīrāga pamatni un malas. Apviļā no ārpuses rudzu miltos. Burkānus izvāra, sagriež ripiņās. Klāt piejauc sagrieztus sīpolus un paprikas. Maisījumu sapilda pīrāgā. Beigās ņem Jēzus asinis un uzzīmē Kristus ģīmetni kā pīrāga garnējumu. Cep 200 grādos 30 minūšu. Pasniedz svētdienā dievkalpojuma laikā. Obligāti vajag ielikt Instagram un notagot kā #jēzusasinis
Labu apetīti!