|
[Nov. 28th, 2016|11:17 am] |
man kopš vakardienas ir mission impossible - dabūt mīkstu lielopa šķiņķi. Uz šo brīdi viņš ir sautējies jau 6 stundas, bet vēl nav mīksts. Un tas nav nekāds šķiņķa klucis. Bet gan strēmelītes sagriezts. Un pirkts pie Saukas, tad jau it kā ar ticību, ka lops nebija vecs. Es nupat uzliku vēl uz 2 stundām, bet nu šitas jau vairs nav smieklīgi. |
|
|
Comments: |
| From: | sirdna |
Date: | November 28th, 2016 - 11:27 am |
---|
| | | (Link) |
|
Šveikā bija stāsts par govi, kura vārīšanas laikā kļuva tikai cietāka un cietāka.
| From: | vacatio |
Date: | November 28th, 2016 - 11:29 am |
---|
| | | (Link) |
|
Es atradu forumos, ka ar liellopu jābūt pacietīgiem. Tā kā man ir cerība, ka te nebija stāsts par to, ka bija jānorauj no uguns pēc pusstundas.
| From: | sirdna |
Date: | November 28th, 2016 - 11:57 am |
---|
| | | (Link) |
|
Lai veicas :)
| From: | sw |
Date: | November 28th, 2016 - 11:31 am |
---|
| | | (Link) |
|
es laikam vienā brīdī mestu mieru un (feinšmekeri aizgriežas) zelētu tādu, kāds ir. vai pēc tik ilgstošas termoapstrādes viņā maz paliek vēl kādas uzturvielas?
| From: | vacatio |
Date: | November 28th, 2016 - 11:32 am |
---|
| | | (Link) |
|
man šobrīd tas jau ir principa jautājums - bullis vai es! Par to veselīgumu es jau esmu apdomājusi, ka diezzin vai.
Kādu puspudeli vīna vajadzēja pieliet.
| From: | vacatio |
Date: | November 28th, 2016 - 11:33 am |
---|
| | | (Link) |
|
es jau salasījos par olbaltumvielu šķelšanu. vajadzēja pirms tam ar citronu apslacīt. bet tas jau nokavēts. Tad kāds ieteica, ka krējums līdzēs - nepalīdzēja, pieliku. skābs vīns var būt ar būtu līdzējis tā citrona vietā.
Ar citroniem tur nebūs līdzēts - vai arī vajag no virākiem izspiestu sulu + tad jāliek arī cukurs, jo citādi par daudz skābuma. Ja liek vīnu, tā skābums izlīdzinās ar pašas gaļas, sīpolu, burkānu un, ja lieto, selerijas saldumu. Ja liek etiķi, atkal pēcāk jāregulē saldums. Bet ja jau tur ir iemests krējums, to visu apcerēt ir par vēlu.
| From: | vacatio |
Date: | November 28th, 2016 - 11:34 am |
---|
| | | (Link) |
|
ā, bet es reiz antrekotu gribēju pa smalko uzcept vīnā - arī tāda košļene vien sanāca.
Antrekots vīnā var sanākt tikai vārīts. Un uz brīdi apvārīts antrekots nekas cits kā košļene nebūs.
| From: | vacatio |
Date: | November 28th, 2016 - 11:38 am |
---|
| | | (Link) |
|
es taisīju pēc kaut kādas smalkas receptes. Vopšem liellops man pagaidām ir cietais rieksts. Jāiet kursos.
ir lietas, kas no vārīšanas kļūst tikai cietākas! piemēram, olas. padomu nezinu, man vienmēr tāpat sanāk.
Jocīgi gan. Mums te veikalā pirkto liellopu savā Slow cooker toč varu pagatavot 6h! Kur nu vēl, ja 8h būtu. Bet liellopu ir liels. Ir jāzina kurš gaļas gabals (kāda gaļa, kurā ķermeņa vietā) ir piemērots sautēšanai. Ne visi ir. Un mums veikalos jau skaisti uz pakām ir uzrakstīts kurā gaļa vislabāk būs sautēšanai. Ja vajag varu pameklēt nosaukumu :)
| From: | vacatio |
Date: | November 28th, 2016 - 01:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es gan speciāli prasīju, ka vajag strogonova tipa mērcei. Iedeva šķiņķi. Kas tas par smalku veikalu? | |