sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 15th, 2016|08:52 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Gribēju priecīgi pastāstīt, ka man ir 2 jaunas pannas un beidzot arī trauku mašīna pieslēgta, Bet.. Kuru tas var interesēt?
Varu pastāstīt vēl kaut ko garlaicīgu - esmu atsākusi lasīt. Sāku saudzīgi ar sieviešu romāniem (apriju kādus 15 gab pusotra mēneša laikā. Izdarīju pat secinājumus - autores nav spējīgas izlīst no viena attiecību modeļa. Pat, ja viņa sarakstījusi desmitiem romānu, attiecību modelis visos ir copy paste. Tikai vārdi un vietas mainās. Tikai vienai autorei es šo spēju piedot). Bet, lai ar mani nebūtu pavisam norakstāmi, nolēmu ķerties pie kā nopietnāka. Tā kā man nav ne jausmas kas mūsdienās skaitās nopietna un Vērtīga (te kripata ironijas) grāmata, tad pakampu to kas pa rokai - Rozes vārds. Nav tik traki kā baidijos, bet nu.. Tā tomēr ir lasīšana, lai izlasītu, un drusciņa "gribu zināt ar ko beigsies". Un cerība, ka pèc šī pielaušanas kļūšu par vērtīgāku cilvēku (te spainis ironijas).

Kas mūsdienās skaitās vērtīga grāmata?
Vispār Fabula nupat sāk izrādīties diezgan tukša. Nekas no tā, ko es gribētu, tur nav (piem. Zimmels un Atvuda. Murakami laikam ar ne, bet šis jāpārbauda).

Lūk kas jums varētu būt interesantāk - jau nedēļu mēģinu pielaust sev mēteli (vasaras no biezas k/v, tāds kas vairāk kā gara žakete). Tas gan laikam būs ļooti smuks. Tikai esmu tā nogurusi no lauzīšanās ar viņu, ka prieks jau paplēnējis. Prakses trūkums baigi jūtams. Bet man ir vēl vismaz 4 mēteļaudumi, tā kā būs kur patrennēties.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:September 15th, 2016 - 09:35 am
(Link)
kurai tu spēj to piedot?
man lubenēs patīk tas, ka ir izklaidējoši. ir gan dažas autores, kas ir kaitinošas (mani šausmīgi kaitina faktu nekonsekvence. nu tur sākumā vecuma starpība 4 gadi, vēlāk pēkšņi 8 u.tml.), toties var labi izklaidēties. man tīri labi patīk Maknota, Robertsa un Filipsa. angliski lasu Lizzy Ford (Wars of Gods sērija gandrīz vislabāk, bet tas tad, ja netraucē fantastika) un Lora Leigh, nav ne jausmas vai šis ir iznācis latviski. šad tad palasu arī Sparksu vai Evansu. bet vispār es daudz lasu ļoti lielas drazas, man tas noņem stresu un tā kā nav e-rīdera un nevaru izstaigāt uz bibliotēku, lasu dažādās mājaslapās

no tām, kas ir daiļliteratūra, bet ir vērtīgas - Hāleds Hoseinī. Un kalni atbalsoja gan neesmu lasījusi, bet pēc abām pārējām ilgu laiku varēju palasīt tikai drazas, jo mani baigi aizķēra tās grāmatas.
un vēl es esmu sākusi lasīt biogrāfijas. pēdējā tāda foršā "Kopā ar Stīvu" par trako Ērvinu. un ja neesi lasījusi, ļoti iesaku Dr. Toma Dūlija grāmatas. man nav ne jausmas vai vispār var dabūt, bet mani ļoti ietekmēja. nu tā, ka izlasu un saprotu ka muļķības - arī viens ir karotājs, ja cilvēks grib un tic tam ko dara, var ļoti daudz paveikt
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 15th, 2016 - 09:49 am
(Link)
Lūk, Maknota ir tā kurai piedodu visu. Viņa tā māk apeakstīt personāžu, ka es ieeju transā un vakarā kāri klūpu virsū savam vīrietim 😜
Robertsa raksta tā ka no grāmatas nejûtu ne personāžu, ne jūtas. Laikam pēc 2 grāmatām man ar viņu pietika.
Paskatīšos dažus tavus ieteiktos.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 15th, 2016 - 09:57 am
(Link)
100 sauļu mirdzumu var nopirkt par labu cenu elektronsko versiju. Kalni ar nav dārga, paldies. Pamēģināšu saules, tad redzēs.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:September 15th, 2016 - 10:12 am
(Link)
Saules mani aizķēra smagāk nekā Pūķa ķērājs. to gan es nez vai būtu lasījusi, ja zinātu, ka būs smaga, bet ļoti patika abas. noteikti pēc kāda laika pārlasīšu. izlasīju un piedzīvoju katarsi :)

maknotas vēsturiskie romāni mani drusku kaitina. nu, t.i. man traucē mana kultaka izglītība un tas, ka varones tiecas pēc ideāliem un dzīvo pēc principiem kas tajos laikos nemaz nav iespējami. bet ar visu to ne tik ļoti lai nelasītu.
Robertsai ir labas grāmatas un ne tik labas. vismīļākā man ir Taisnīgās Ilūzijas (par burvju māksliniekiem, otrreiz izdeva ar citu nosaukumu, ja pareizi atceros) un man ļoti patika Three Sisters Island, Sapņu triloģija, Ugunī dzimusī un pārējas abas triloģijas daļas, Atslēgu triloģija. bet man no viņas ne pārāk tikai tās, kas ar pseidonīmu Robb. es gan jaunākās neesmu lasījusi, viņai vispār ir daudz kā kam neesmu pagaidām tikusi klāt. bet ja godīgi, ir bijušas tādas, kas mani totāli garlaikoja

vispār ir vērts lietot goodreads, ja vēl neesi sākusi: tur var apskatīties ko citi novērtē kā labu un piemeklēt ko līdzīgu, ja atrodi uz ko pavilkties. un pēc tad, ja ieliec vērtējumu, pašai vieglāk izsekot ko esi/neesi lasījusi un atzīmēt lasāmlisti. baigi labi, ja citreiz atceros, ka ko lasīju, gribu pārlasīt un neatceros autoru vai nosaukumu, tur vienmēr izdodas sameklēt
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:September 17th, 2016 - 08:42 pm
(Link)
pēc pūķu ķērāja es nespēju saņemties saulēm, lai arī mājās ir. es gan vairs neatceros, kā zināju, ka var lasīt, bet kalni manī sadziedēja pūķa ķērāja traumu (lai gan skaidrs, ka ļoti laba grāmata, bet tik smagi), atgrieza prieku lasīt gan hh, gan par afganistānu. protams, tāpat savas šausmas, bet vairs ne tik nepanesami.

ja patīk lubenes, no 'labās' literatūras varu ieteikt "Gērnsijas Literatūras un tupeņmizu pīrāga biedrība", kā arī "kad dievs bija trusis" (nu labi, šitā nav lubeniska, bet sievietes skatpunkts vismaz).
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:September 18th, 2016 - 10:58 am
(Link)
man Saules ļoti patika, lai arī bija grūti lasīt gandrīz dokumentālo vardarbības ainu dēļ. un tas, ka viņš rakstīja par to ikdienu un gatavošanu! man vēl joprojām gribas izmēģināt to sautējumu ar rīsiem un dārzeņiem un lēcām :)
un tos kalnus es lasīšu tad, kad varēšu izlasīt vienā rāvienā neviena netraucēta, jo abas iepriekšējās grāmatas es reāli izbaudīju kā končas
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 21st, 2016 - 11:24 am
(Link)
Ja no vieglās romantiskās lit, tad varu ieteikt Tifānijas zvaigznes jeb anglisku Tiffany girl. Tur autore stāsta, ka centusies cik spējusi attēlot vēsturiski korekti un to, kas tāds nav, grāmatas beigās arī uzskaitījusi. Man bija interesanti uzzināt par tādām Tiffany meitenēm un romantiskā līnija bija rāma un feina.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 21st, 2016 - 10:01 pm
(Link)
jap
[User Picture]
From:[info]klemans
Date:September 15th, 2016 - 12:15 pm
(Link)
Murakami, teju visas LV izdotās, vari tev aizdot papīra formā!
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 21st, 2016 - 11:22 am
(Link)
Oktobra vidū būšu turpat kur pagāšreiz tikāmies, tad varbūt varēsim kaut ko sarunāt par grāmatām.