sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 15th, 2016|08:52 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 15th, 2016 - 09:57 am
(Link)
100 sauļu mirdzumu var nopirkt par labu cenu elektronsko versiju. Kalni ar nav dārga, paldies. Pamēģināšu saules, tad redzēs.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:September 15th, 2016 - 10:12 am
(Link)
Saules mani aizķēra smagāk nekā Pūķa ķērājs. to gan es nez vai būtu lasījusi, ja zinātu, ka būs smaga, bet ļoti patika abas. noteikti pēc kāda laika pārlasīšu. izlasīju un piedzīvoju katarsi :)

maknotas vēsturiskie romāni mani drusku kaitina. nu, t.i. man traucē mana kultaka izglītība un tas, ka varones tiecas pēc ideāliem un dzīvo pēc principiem kas tajos laikos nemaz nav iespējami. bet ar visu to ne tik ļoti lai nelasītu.
Robertsai ir labas grāmatas un ne tik labas. vismīļākā man ir Taisnīgās Ilūzijas (par burvju māksliniekiem, otrreiz izdeva ar citu nosaukumu, ja pareizi atceros) un man ļoti patika Three Sisters Island, Sapņu triloģija, Ugunī dzimusī un pārējas abas triloģijas daļas, Atslēgu triloģija. bet man no viņas ne pārāk tikai tās, kas ar pseidonīmu Robb. es gan jaunākās neesmu lasījusi, viņai vispār ir daudz kā kam neesmu pagaidām tikusi klāt. bet ja godīgi, ir bijušas tādas, kas mani totāli garlaikoja

vispār ir vērts lietot goodreads, ja vēl neesi sākusi: tur var apskatīties ko citi novērtē kā labu un piemeklēt ko līdzīgu, ja atrodi uz ko pavilkties. un pēc tad, ja ieliec vērtējumu, pašai vieglāk izsekot ko esi/neesi lasījusi un atzīmēt lasāmlisti. baigi labi, ja citreiz atceros, ka ko lasīju, gribu pārlasīt un neatceros autoru vai nosaukumu, tur vienmēr izdodas sameklēt
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:September 17th, 2016 - 08:42 pm
(Link)
pēc pūķu ķērāja es nespēju saņemties saulēm, lai arī mājās ir. es gan vairs neatceros, kā zināju, ka var lasīt, bet kalni manī sadziedēja pūķa ķērāja traumu (lai gan skaidrs, ka ļoti laba grāmata, bet tik smagi), atgrieza prieku lasīt gan hh, gan par afganistānu. protams, tāpat savas šausmas, bet vairs ne tik nepanesami.

ja patīk lubenes, no 'labās' literatūras varu ieteikt "Gērnsijas Literatūras un tupeņmizu pīrāga biedrība", kā arī "kad dievs bija trusis" (nu labi, šitā nav lubeniska, bet sievietes skatpunkts vismaz).
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:September 18th, 2016 - 10:58 am
(Link)
man Saules ļoti patika, lai arī bija grūti lasīt gandrīz dokumentālo vardarbības ainu dēļ. un tas, ka viņš rakstīja par to ikdienu un gatavošanu! man vēl joprojām gribas izmēģināt to sautējumu ar rīsiem un dārzeņiem un lēcām :)
un tos kalnus es lasīšu tad, kad varēšu izlasīt vienā rāvienā neviena netraucēta, jo abas iepriekšējās grāmatas es reāli izbaudīju kā končas
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 21st, 2016 - 11:24 am
(Link)
Ja no vieglās romantiskās lit, tad varu ieteikt Tifānijas zvaigznes jeb anglisku Tiffany girl. Tur autore stāsta, ka centusies cik spējusi attēlot vēsturiski korekti un to, kas tāds nav, grāmatas beigās arī uzskaitījusi. Man bija interesanti uzzināt par tādām Tiffany meitenēm un romantiskā līnija bija rāma un feina.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 21st, 2016 - 10:01 pm
(Link)
jap