Comments: |
From: | dzeina |
Date: | October 6th, 2009 - 12:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Formiņās nevis iespiež iedobīti, bet gan klāj plānu mīklas kārtiņu visā formā. Nu labi, var mēģināt iedobīti spiest, bet nebūs tas ;) Tagad ir nopērkams arī vārīts iebiezinātais piens, bet var arī pats vārīt (bundžu verdošā ūdenī, es tik neatceros cik ilgi)
| From: | kiina |
Date: | October 6th, 2009 - 12:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es arī ieteiktu mīklas ieklāšanu plānā kārtā. Pirms tam ieteicams formiņas ieziest ar sviestu vai margarīnu, tad vieglāk būs gatavās daļas dabūt ārā.
From: | dzeina |
Date: | October 6th, 2009 - 12:24 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jā, par taukvielām piemirsu uzrakstīt
| From: | vacatio |
Date: | October 6th, 2009 - 04:38 pm |
---|
| | Off topic | (Link) |
|
Es vecrigas beidzot ar iemácijos.
From: | dzeina |
Date: | October 6th, 2009 - 04:45 pm |
---|
| | Re: Off topic | (Link) |
|
Juhū! :)
| From: | tati |
Date: | October 6th, 2009 - 12:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jo plānāk to mīklu saspiedīsi, jo vairāk varēs vārīto iebiezināto pienu ielikt pēc tam, kad būsi veikli izšņakarējusi to mīklu no formas ārā ;]
| From: | sanomi |
Date: | October 6th, 2009 - 12:28 pm |
---|
| | | (Link) |
|
iebiezinātais piens jāvāra kādas 2-3h (laikam(. un galvenais, neaizmirst palūkot, vai ūdens nav beidzies, jo tā bundža var uzsprāgt, ja paliek karsēties bez ūdens. un viss piens būs uz griestiem, sienām.... :D
From: | dzeina |
Date: | October 6th, 2009 - 12:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
točna bija tik ilgi? Man stāv prātā, ka h.
| From: | sanomi |
Date: | October 6th, 2009 - 12:52 pm |
---|
| | | (Link) |
|
hmm, man atkal atmiņā palicis, ka tik ilgi?!
| From: | romija |
Date: | October 6th, 2009 - 12:43 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Mhm, un tad ciemiņiem būs jākāpj uz trepēm :)))
Es sen, sen atpakaļ cepu. Ja pareizi atceros, tad es izmantoju smilšu mīklu, kas pati par sevi ir trekna - tur iekšā sviests, tāpēc papildus taukvielas tajās formiņās mēs nelikām. Un iebiezināto pienu vārījām divas stundas ūdens peldē. Tā ir, ka to smilšu mīklu vienkārši plānā kārtiņā izklāj pa formiņu un tad vēlāk iepilda uzvārīto iebiezināto pienu un salipina kopā. Dikti garšīgi. :)
Mìklu pirkto izmantoji? Iebiez piena bundzu karsé aizvértá veidá, ja? visa bundza údení? Un údenim jávárás?
From: | salsus |
Date: | October 6th, 2009 - 03:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Mīklu izmantoju šādu: 3 olas dzeltenumi 200g sviesta 2 glāzes miltu 3/4 glāzes cukura vanilīns (apmēram puse paciņas) Formiņas ne ar ko neiesmērēju, jo mīkla trekna. Ar nazīti uzmanīgi pastumju vienu maliņu un smuki pašas iznāk ārā. Un jā - kārtiņu plānu. Pienu parasti nopērku gatavu jau, jo kad parēķinu tās 3h vārīšanu naudas izteiksmē uz elektriskās plīts, pašai vārīt vairs negribas :D
Olas puto atseviski un sviestu kausé jeb der ciets ? To váríto pienu lielveikalos Rimi, Maxima var dabút ?
From: | salsus |
Date: | October 8th, 2009 - 08:36 am |
---|
| | | (Link) |
|
Olas kopā ar cukuru un sviestu, sviestam jābūt mīkstam. Pēc tam jauc klāt miltus. Nu es visu sametu kombainā, pašās beigās vēl izmīcu ar rokām. Pienu jā, Maximā 100% var dabūt, Rimi dažreiz nav!
Plds, plds!!! Es gan vakar nopirkus smilšu mīklu jo biju domājusi vakarā cept un tad nebūtu laika mīklai, bet tagad uzcepšu ar pirkto, pēc tam ar šo. Tad varēs salīdzināt. Plānā ir nākamnedēļ arī rauga mīklu pašai.
From: | salsus |
Date: | October 8th, 2009 - 09:34 am |
---|
| | | (Link) |
|
Vot ar rauga mīklu baigi uzmanīgi :) Ir bijis, ka izcepu vēl nenorūgušu. Un tad peeeeeeeee, dirsā darbs un materiāls :D | |