only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2021-04-03 13:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tagad man sanāk arī izcils harčo. šis tas vēl jāpieslīpē, bet kopumā dievu ēdiens. hotai reizēm ņirgājoties par kādu ēdienu saka, kas tam ir "garšas simfonija", bet par šodienas veikumu to var pat teikt neironiski.
vakar savārīju buljonu, šorīt centrāltirgū piepirku valriekstus (paveicās nopirkt svaigus), tkemali un, tā kā man nav rakstura, arī svanetijas sāli ar hmeli suneli (kaut gan man jau bija paciņa ar hmeli suneli mājās), bet pārdevējs dievojās, ka pavisam svaiga un izteica komplimentu par manu gredzenu, tāpēc man nav žēl.
(atceraties vienu brīdi cibā bija liels tkemali vārīšanas trakums? es arī toreiz pamēģināju, bet manējā bija traki skāba un manuprāt neizdevās. ar tagadējo prātu domāju, ka gan jau tādai tai arī bija jābūt)

par pamatu ņēmu sava mīļākā ēdienu "jūtubera" recepti:
https://www.youtube.com/watch?v=duGL03lKLHI&ab_channel=%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%A5%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%88%D0%B8%D0%B5%D0%B2


un no fotoreceptēm:
http://www.fotoreceptes.lv/harco.html

es laikam atkārtošos, bet staļika kanāls vispār ir ļoti labs, lai izprastu dažādu klasisko ēdienu receptes. viņš ļoti ļoti labi izstāsta kāpēc dažādas lietas ir tādas kādas viņas ir. piemēram, plovam nav jābūt putrainiem rīsiem ar tomātu pastu, cietu gaļu un rīvētiem burkāniem. ja gribas noslīpēt plova taisīšanas mākslu, tad burtiski puse kanāla ir veltīta tieši tam, pat atsevišķa video sērija veltīta katrai plova sastāvdaļai. tikai es iesaku pieiet tam, ko viņš dara kritiski, jo, piemēram, diez vai mēs jebkad taisīsim plovu no jēra speķa (kurdjuk), bet tieši tikpat labi ir lietot vīnogu kauliņu eļļu, tas nekādu autentiskumu nemazinās (bet nekādā gadījumā olīveļļu).
jebkurā gadījumā iesaku skatīties, iedvesmoties, paklausīt dažiem likumiem (piemēram, nerīvēt burkānus plovam, mazgāt rīsiem nost cieti utt) un darīt pa savam!


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?