ēdiens vasarā
palasīju cibu un gribu painfluencēt bērnu mātēm dažādus tortilju-wrapu-tako ēdamos.
nesen piefiksēju, ka salīdzinoši bieži esmu pasākusi taisīt kaut ko, kas ļoti izsptieptā jēdzienā varētu saukties "tako vakari".
doma ir pavisam vienkārša un sastāv no jebkāda izmēra tortiljām un visa pārējā.
tortiljas es mēdzu vai nu sildīt cepeškrāsnī vai gāzes degļa. sildu es viņas nevis tādēļ, lai būtu siltas, bet tāpēc, ka pēc sildīšanas tās kļūst plastiskākas un garšīgākas. ja ir darīšana ar todleriem, tad gan jau, ka bez šī var iztikt. (sapērkos rimi uz akTciju un sasaldēju)
un pārējais kā jau pārējais - viss, kas ir ledusskapī. jebkāda sacepta gaļa ar jebkādām garšvielām (kad ir, es lietoju tos speciālos beramos, bet tas nav būtiski patiesībā). sagriezts tomāts, gurķis, paprika, salāti, redīsi, avokādo kopā vai atsevišķi. pupiņas, konservētā kukurūza. sarīvēts siers, arī svaigo sieru var iesmērēt. mērces - viss sākot no skābā krējuma un beidzot ar asajām mērcēm. krāmē pilnu, rullē ciet un ēd.
no sākuma liekas, ka varena gatavošana, bet patiesībā ar laiku piešaujas. saliec galdā tortiljas un pildāmos un katrs izpildās pats.
vot.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: