Pirms lasi - zefīrs sastāv no cukura. Un(gandrīz) tikai.
Recepte kuru izmantoju:
4 glāzes cukurs
1 glāze ūdens
2 ēd. k. želatīns
tēj. k. citronskābe
puse tēj.k. soda
Uzbriedina ēlatīnu.Katliņā ber 4 glāzes cukura, pievieno glāzi ūdens, samaisa.Karsē uz nelielas uguns, kad masa sāk vārīties vāra vēl 3 minūtes, palaikam apmaisot. Katliņu noņem no uguns un apmaisot iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad masa atdzisusi 5 minūtes kuļ ar mikseri. Pēc 5 minūšu pārtraukuma turpina kult vēl tikpat ilgi. Pieber tējkaroti citronskābes un pustējkaroti sodas un puto ar putojamo slotiņu 10 minūtes. Kad masa 15 minūtes "atpūtusies" pilda konditorejas maisiņā un izspiež dažadu formu zefīra gabaliņus vai lej veidnē ar noņemamām malām.
!!!BET!!!
1kārt, kūlu es DAUDZ ilgāk, līdz palika tāds balts un daudzmaz biezs. 2kārt (4 glāzes sanāk puskilograms cukura), es ņēmu uzrez 1kg un lēju 2 glāzes ūdens, bet tad sanāca par šķidru. Tā kā ar ūdeni nevajag pārspīlēt citādāk zefīrs nesabiezēs jeb neapžūs - lai varētu izspiest formiņas, kas neizplūst.
Man liekas, ka tu negatavosi zefīru :D
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: