ю ([info]ttp) rakstīja,
@ 2009-01-12 21:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:mama!milk - anemone anaemia



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chaika
2009-01-12 22:10 (saite)
tā izskatās špaktele?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ttp
2009-01-12 22:22 (saite)
zobupasta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-01-12 22:29 (saite)
ok, another guess - turpinājums vakardienas bildēm?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sin
2009-01-12 22:49 (saite)
eiroremontu taisi..? :)) gigi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ttp
2009-01-13 08:18 (saite)
no no, izlasīju pietiek

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]likvidet
2009-01-12 23:30 (saite)
ļoti patīkams.

(Atbildēt uz šo)


[info]escimo
2009-01-12 23:32 (saite)
šiit! un es jau domāju, ka arī tu zefīrus esi mēģinājis taisīt!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ttp
2009-01-13 08:19 (saite)
tu zini kā taisa?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]escimo
2009-01-13 14:34 (saite)
JĀ!
Gribi dzirdēt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-01-13 14:34 (saite)
mhm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]escimo
2009-01-14 11:10 (saite)
Pirms lasi - zefīrs sastāv no cukura. Un(gandrīz) tikai.

Recepte kuru izmantoju:
4 glāzes cukurs
1 glāze ūdens
2 ēd. k. želatīns
tēj. k. citronskābe
puse tēj.k. soda

Uzbriedina ēlatīnu.Katliņā ber 4 glāzes cukura, pievieno glāzi ūdens, samaisa.Karsē uz nelielas uguns, kad masa sāk vārīties vāra vēl 3 minūtes, palaikam apmaisot. Katliņu noņem no uguns un apmaisot iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad masa atdzisusi 5 minūtes kuļ ar mikseri. Pēc 5 minūšu pārtraukuma turpina kult vēl tikpat ilgi. Pieber tējkaroti citronskābes un pustējkaroti sodas un puto ar putojamo slotiņu 10 minūtes. Kad masa 15 minūtes "atpūtusies" pilda konditorejas maisiņā un izspiež dažadu formu zefīra gabaliņus vai lej veidnē ar noņemamām malām.

!!!BET!!!
1kārt, kūlu es DAUDZ ilgāk, līdz palika tāds balts un daudzmaz biezs. 2kārt (4 glāzes sanāk puskilograms cukura), es ņēmu uzrez 1kg un lēju 2 glāzes ūdens, bet tad sanāca par šķidru. Tā kā ar ūdeni nevajag pārspīlēt citādāk zefīrs nesabiezēs jeb neapžūs - lai varētu izspiest formiņas, kas neizplūst.


Man liekas, ka tu negatavosi zefīru :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-01-14 11:13 (saite)
želatīnu nelietotu, bet to agavi - domāju, ka jāpievēršas saldumu taisīšanai ar, redzēs, pamēģināšu to zefīru ar - tikai ar mikseri

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]escimo
2009-01-14 12:42 (saite)
Numm..bez želatīna jau nekas nesanāks - nesarecēs. Ko tā vietā domā?

Mikseris,protams! Pie tam - man atradās tikai viens miksējamais galiņš - pieskrūvējām elektriskajam urbim un aidā :>

Vienalga par zefīriem, bet banāni mīklā ir supergan :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-01-14 12:44 (saite)
ir tāda agave, kuru izmanto želatīna vietā - nav taisīta no dzīvniekiem

viskautkas mīklā ir labi ;)

arī cīsiņš miglā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?