tominja_opiitis ([info]tominja_opiitis) rakstīja,
@ 2011-05-02 13:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ai, kā šis noteikti patīk amerikāņiem, kuru dolāru un ekonomiku balstīja, balsta un, iespējams, vairs nebalstīs prakse starpvalstu un banku pārrobežu norēķiniem izmantot ASV dolāru. Primitivizējot tas ir tā: lai valsts ar valsti spētu norēķināties, tai no sākuma ir maksājuma valūta jāpārvērš dolārus, proti, jāiegādājas šie dolāri. Kas savukārt ASV Federālo rezervju sistēmai ļāva drukāt arvien jaunus dolārus, jo ir bijis pieprasījums.

Bet BRIC valstis (Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un DĀR) ir panākusi vienošanos par to, ka savstarpējos norēķinus būs iespējams veikt savās nacionālajās valūtās. Kas savukārt nozīmē, ka, atraisot tirdzniecības praksi, no piesaistes dolāram, tiek mazināti riski, ka ASV nākotnes ekonomikas problēmas ieteikmēs pašmāju ekonomikas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2011-05-02 14:14 (saite)
Ļaunas mēles melš, ka ASV Federālā banka jau sen esot gatava dolāra kraham un esot cilvēki, kuri ļoti brīnoties par drausmīgo pasaules ekonomikas inerci, kas neļauj ķerties pie plāna "B"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tominja_opiitis
2011-05-02 15:53 (saite)
Un, relīzējot Amero, turpināt to pašu naudas drukāšanu, LOL!

Citas ļaunas mēles gan saka, ka ASV ekonomika ir pamatīgi norāvusies pa purslām, taču militārā varenība ne. Turklāt ASV ir pieredze, kā divi pasaules kari ir palīdzējuši tikt galā ar ekonomikas nedienām...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]primadonna
2011-05-02 21:26 (saite)
http://www.prisonplanet.com/standard-poors-cuts-u-s-outlook-to-negative-because-both-parties-keep-throwing-money-at-endless-wars-endless-bailouts-and-a-ponzi-financial-system.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-05-02 21:34 (saite)
Jā, tā jau sena ziņa:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tominja_opiitis
2011-05-02 21:40 (saite)
alex jones klausīties jau ir par daudz... ja taa pietiek ljaunu veestoshas iluuzijas:) ok, es tikai pajokoju:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?