|
|
|
Marts 5., 2016
15:51 Meita jau kuro dienu pieprasa zivju zupu. Izņemot laša krēmzupu es nevienu citu nemāku gatavot. Un maciņš arī plāns. Iesakiet paceļamu recepti!
|
Comments:
visvienkāršākā ir no upju zivīm pa Kurzemnieku modei, parasti upju zivis nav dārgas novāra zivju buljonu, izkāš caur sietu, lai nav asaku, tad liek iekšā sīpolus, burkānus, kartupeļus, visu vēlams smalki sagrieztu, aizdara ar puslitru lauku piena. Sāls, pipari pēc vēlmēm.
un ko tad ar pašām zivīm? Gaļiņas (zivju) nemaz?
ja nav slinkums lupināt, tad tūlīt zem galvas ir treknākie gabaliņi. vēl ir variants izfilēt un buljonu vārīt tikai no galvas/asakas daļām, tad smukos filejas gabalus liek reizē ar dārzeņiem.
un ja ir kāda dille, to vajag obligāti piemest.
Jā, vot - dilles man saldētas ir.
![[User Picture]](http://klab.lv/userpic/166797/8161) | | From: | sw |
| Date: | 5. Marts 2016 - 18:34 |
|---|
| | | (Link) |
|
oi, es taču pavisam nesen izmēģināju toadbeauty jūras mošķu zupu, te: http://klab.lv/users/toadbeauty/790734.html sanāca vnk lieliska, vienīgi maniem mošķiem arī tās 5 min vārīšanas jau bija par daudz, sāka kļūt sīksti. noteikti atkārtošu vēl, kad būs $ jauniem mošķiem. pastāstīsi, kā taisi to laša krēmzupu? mana zivju zupu pieredze beidzas laukos bērnībā, kad to vēl veči vārīja, kamēr nebija nodzērājušies.
Novāra lasi un nokāš. Tad buljonā vāra burkānus un kartupeļus, pieliek sāli, piparus. Kamēr vārās iztīra laša gabaliņus. Tad sabenderē putrā katrupeļus, burkānus un daļu laša gabaliņu. Ielej pļuru atpakaļ katlā, piejauc kausēto sieru. Nogriež uguni. Uzputo saldo krējumu vienu pašu. Iejauc zupā. Lej šķīvī, pieber vēl lašu gabaliņus un var arī grauzdētus baltmaizes kubiņus.
Šito zupu nevar uzsildīt - uzreiz piedeg. Un ja sablenderē pilnīgi visu, tad grūti ieēst tādu "pliku" tumi. |
|
|
|
|
Sviesta Ciba |