Tipa75 -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 5., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:51
Meita jau kuro dienu pieprasa zivju zupu. Izņemot laša krēmzupu es nevienu citu nemāku gatavot. Un maciņš arī plāns.
Iesakiet paceļamu recepti!

(7 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:5. Marts 2016 - 16:23
(Link)
visvienkāršākā ir no upju zivīm pa Kurzemnieku modei, parasti upju zivis nav dārgas
novāra zivju buljonu, izkāš caur sietu, lai nav asaku, tad liek iekšā sīpolus, burkānus, kartupeļus, visu vēlams smalki sagrieztu, aizdara ar puslitru lauku piena. Sāls, pipari pēc vēlmēm.
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:5. Marts 2016 - 17:10
(Link)
un ko tad ar pašām zivīm? Gaļiņas (zivju) nemaz?
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:5. Marts 2016 - 17:33
(Link)
ja nav slinkums lupināt, tad tūlīt zem galvas ir treknākie gabaliņi.
vēl ir variants izfilēt un buljonu vārīt tikai no galvas/asakas daļām, tad smukos filejas gabalus liek reizē ar dārzeņiem.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:5. Marts 2016 - 17:57
(Link)
un ja ir kāda dille, to vajag obligāti piemest.
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:5. Marts 2016 - 18:26
(Link)
Jā, vot - dilles man saldētas ir.
[User Picture]
From:[info]sw
Date:5. Marts 2016 - 18:34
(Link)
oi, es taču pavisam nesen izmēģināju toadbeauty jūras mošķu zupu, te: http://klab.lv/users/toadbeauty/790734.html

sanāca vnk lieliska, vienīgi maniem mošķiem arī tās 5 min vārīšanas jau bija par daudz, sāka kļūt sīksti. noteikti atkārtošu vēl, kad būs $ jauniem mošķiem.

pastāstīsi, kā taisi to laša krēmzupu? mana zivju zupu pieredze beidzas laukos bērnībā, kad to vēl veči vārīja, kamēr nebija nodzērājušies.
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:6. Marts 2016 - 19:41
(Link)
Novāra lasi un nokāš. Tad buljonā vāra burkānus un kartupeļus, pieliek sāli, piparus. Kamēr vārās iztīra laša gabaliņus. Tad sabenderē putrā katrupeļus, burkānus un daļu laša gabaliņu. Ielej pļuru atpakaļ katlā, piejauc kausēto sieru. Nogriež uguni. Uzputo saldo krējumu vienu pašu. Iejauc zupā. Lej šķīvī, pieber vēl lašu gabaliņus un var arī grauzdētus baltmaizes kubiņus.

Šito zupu nevar uzsildīt - uzreiz piedeg. Un ja sablenderē pilnīgi visu, tad grūti ieēst tādu "pliku" tumi.

> Go to Top
Sviesta Ciba