Azamat Bagatov ([info]termostats) rakstīja,
Tiešām? Daži precizējoši jautājumi.

Kuras ir tās trīs krāsas, kurās ir centu monētas?

Cik un kādās krāsās tad bija santīmu monētas, ja jau tās bija grūtāk sajaucamas, skatoties pēc krāsas?

Kā 1, 2, 5, 10 un 20 santīmu monētām atšķīrās monētas josta, lai tās varētu normāli atšķirt, skatoties uz to tikai no sāna?

Kāpēc 50 santīmu monēta vairāk līdzinājās 1Ls monētai, nekā citiem santīmiem, kāpēc tā bija ievērojami mazāka par 20 santīmu monētu?

Tas tā.

Latu un santīmu monētās bija vieglāk orientēties, jo tās bija pierasts lietot 20 gadus, taču lielā mērā tas bija tikai un vienīgi pieraduma jautājums. Skatoties objektīvi, eiro monētas ir sadalītas daudz loģiskāk un ir atšķiramas vieglāk.

Man arī sākumā bija grūti pierast, īpaši jau tāpēc, ka vienmēr ir besījis čakars ar monētām un skaidru naudu kā tādu (pēdējos gadus vispār maksāju gandrīz tikai ar karti), taču tagad pie eiro monētām esmu piešāvies daudz labāk, nekā pie santīmiem un latiem.

Lai lieki nevandītos pa maku, iesaku apskatīties un iegaumēt, kā atšķiras monētu jostas, tā atšķirība ļoti atvieglo atšķiršanu vispār neskatoties uz monētas aversu vai reversu.

Par izmēru un svaru savā ziņā varu piekrist, ka ir tizli, it īpaši tas attiecas uz 50 centiem, taču tā ir ļoti laba motivācija ar monētām krāmēties iespējami mazāk. Ļoti ceru, ka drīz nonāksim līdz tam, ka atteiksimies no mazajiem centiem, kā tas ir Somijā un kur tur vēl. Tāpēc visas vara krāsas monētas, kuras man izdod, es 90% gadījumu momentā sametu pie kases esošajās ziedojumu kastītēs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?