19 March 2010 @ 04:38 pm
empire strikes back  
Lasīju Kūļa sacerējumu. (Kūļa txt)

Ir lietas, kurām piekrītu un ir lietas, kur viņš izsakās, maigi sakot, pārsteidzīgi un tādas, kurām nevaru piekrist.

Piekrītu:

1) Ķīļa izvirzītās aizdomas par antisemītismu tiešām bija muļķīgas.
2) Piekrītu, ka nevajag uzbrukt Kūlim kā sliktam tulkotājam per se. Esmu dzirdējis labas atsauksmes par Heidegera malkasceļiem no vācu valodas un Heidegera pārzinātājiem.
3) Kūļa izmantotais citāts un piemēri par Rolavu norāda, ka, iespējams, tiešām nav jāskatās tik melnbalti uz viņa un Šuvajeva attieksmi pret Rolavu.

Pārsteidzīgi:

1) Teikt, ka Rubenis nav plaģiējis. (Esmu lasījis Rubeņa un Laizāna txt salīdzinājumu un piekrītu, ka ir ļoti nopietns pamats runāt nevis par pārstāstu, bet gan plaģiātu)

Nepiekrītu:

1) Ka Kūlim nevajadzēja atbildēt uz aizdomām ātrāk. Ja būtu atbildējis, tad viss šis pēdējo nedēļu ņigu-ņegu būtu daudz mazāks. Es uzskatu, ka ilgstoši izteiktās aizdomas varēja kalpot kā provokācija un tas bija tikai laika jautājums, kad to paceltu vēlreiz. Reizē, arī LU ir jāuzņemas daļa vainas, jo vajadzēja reaģēt daudz ātrāk ar ētikas komisijām.
2) Ka ir nepieciešams izvirzīt konspirācijas teorijas.
3) dažādajiem ad hominem izmantojumiem.
4) Ka Rīgas laiks nav pietiekami izrādījis cieņu Kantam. Kas tā par pielūdzošu attieksmi? Man arī nepatika tās reklāmbildītes, bet - nu un?

Beigu secinājums. Domāju, ka saprātīgākais ir gaidīt ētikas komisijas slēdzienu. Līdz tam es atturēšos no sprieduma.
 
 
( Post a new comment )
Avtonoms[info]junona on March 19th, 2010 - 06:10 pm
Ja tu jautā man, tad redzu. Nedrīkst nedz viens, nedz otrs. Bet abi jau ir runājuši.
Un kā ar tevi - Leimaņa gadījumā problēmu par ķengāšanu neredzi? Kūlis nedrīkst, bet Leimanis - drīkst? Tu kaut kā par šo jautājumu neesi izteicies, tāpēc arī vaicāju. No tava gala pārsvarā nāca viegli iracionāli uzsaukumi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
None of the Above[info]artis on March 19th, 2010 - 06:11 pm
manis pēc, abi nedrīkst, bet tas jau nav attainsojums, jo cik prasti tika iesākts, tik prasti Kūlis turpina.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on March 19th, 2010 - 06:14 pm
Vietām prasti, vietām asi, bet uz robežas. Neviendabīgi. Būt dzēlīgam jau nav aizliegts līdz zināmai robežai. Tikai kāpēc tu Leimanim nepārmeti to, ko tagad pārmet Kūlim?
(Reply) (Parent) (Link)
None of the Above[info]artis on March 19th, 2010 - 06:14 pm
nē, no Leimaņa puses, jāatzīst, nāca diezgan labi pierādījumi. uz šo pierādījumu pamata ir ierosināta disciplināra lieta. nevar sacīt, ka abas puses ir bijušas vienādi kvalitatīvas - Armand keiss ir deaudz stiprāks.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on March 19th, 2010 - 06:16 pm
Jūtos nedaudz konfuzēts. Piedod, bet tu nebūtu tik laipns un neatgādinātu tos labos Leimaņa pierādījumus. Ja izņem ārā fragmentus no Bankovska raksta, tad kas tur īsti paliek?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
None of the Above[info]artis on March 19th, 2010 - 06:18 pm
nekas, čušs. protams, tika aktualizēta jau reiz izskanējusi lieta. es to redzu kā plusu viņam. studenti iestājās par bezkompromisa atrisinājumu šajā jautājumā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on March 19th, 2010 - 06:39 pm
Studenti iestājās par vairākām lietām; dažas no tām tā arī nav skaidras (bet nu visi elpas aizturējuši gaidām 7. maiju). Turklāt - tā arī palika neskaidrs, cik tur ir to studentu. Cik sapratu, tad tur bija parakstījušies arī tādi, kas studijas jau beiguši. Tik pat labi varēja arī savākt parakstus uz Brīvības ielas.
Kanta tulkojumu lieta ir reāls keiss. Lekciju kvalitāte - pagaidām pārmetumi bez reāla seguma, jo nav nekādu reālu datu. Kas vēl? Argumenti, ka nevajag pasniegt tā saucamo kontinentālo filozofiju? Arī pašvaks iebildums. Varbūt daudzi griba lasīt Haidegeru, Merlo Pontī utt. nevis Barvaisu, Stiču utt. Katrā ziņā dīvaini, ja pieci studenti ņemtas pārčakarēt visu programmu. Varbūt kaut ko esmu aizmirsis?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
None of the Above[info]artis on March 19th, 2010 - 06:42 pm
pietiks jau ar to, ko esi minējis :) kurš tad apgalvo, ka tur daudzas lietas netiek jauktas kopā? tieši tā, un ja es nebūtu veltījis 15 min pa paralēli izlasot pirmo vēstules draftu, lai izmestu ārā lieko, tad būtu vēl lielāks bardaks. domāju, ka konkrēta plāna viņiem tobrīd nebija. par pasniegšanas kvalitāti jau nevajag datus (piem., anketēšana), tas ir subjektīvs videoklis, kuram es, starp citu, pievienojos http://klab.lv/users/mugursoma/125885.html
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on March 19th, 2010 - 06:51 pm
Protams, ka lekciju kvalitāte ir subjektīvs viedoklis. Bet lai no tā uztaisītu keisu, tad ir vajadzīgi daudzi šādi subjektīvi viedokļi, jo pretējā gadījumā es varu nodirst jebkuru pasniedzēju; vajadzētu taču būt kaut kādam mehānismam, kā izslēgt gadījumu, lai es kaut kādu privāta aizvainojuma dēļ nevarētu izčakarēt kādu pasniedzēju vienkārši uzrakstot iesniegum par to, ka viņš lasa sūdīgas lekcijas. Šajā gadījumā pat iesnieguma nav. Tikai vēstule ar anonīmiem atbalstītājiem, no kuriem daži nav fakultātes studenti. Formāli tādu papīrīti var uz nagliņas pakārt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
None of the Above[info]artis on March 19th, 2010 - 06:55 pm
atcerēsimies tomēr vēstules izscelsmi - tā tika pirmkārt iecerēta saviem kursa biedriem ar ieceri organizēt tieši vienotu kustību, kas tad varētu būt šādu subjektīvu viedokļu summa. diemžēl A.L. izturējās diezgan vieglprātīgi šo vēstuli padodot arī nedaudz tālāk. kas izdarīts, izdarīts, ko nu vairs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on March 19th, 2010 - 07:24 pm
Tas jau ir jautājums - cik tad it to studentu, kas pievienojas?
Bet stāstam par vēstules izcelsmi vairs sen nav nekādas nozīmes. Mani mazliet izbrīna šis arguments jo galu galā Leimanis jau pēc tam ir tik daudz sarunājis, ka uz tā fona tā vēstule nemaz tik slikti neizskatās.
(Reply) (Parent) (Link)