telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2019-11-30 11:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kuģīši un svītrainās bikses
Vakar aizgāju uz 19.gs. mākslas izstādi. Aivazovska gleznas - dramatiski un mierīgi jūras skati, līči, cilvēki laivās un ēzelīši ar paunām.
Pēc gleznu aplūkošanas, no kurām daudzas nebiju redzējusi (tās krutākās, tumšzili un zili zilās ar kuģiem bangojošā jūrā, tās tur nebija, ko iepriekšējā darbā uz pastmarkām bieži redzēju) pašķirstīju izstādes atsauksmju grāmatu. Nu, nosacīti grāmatu. Sanumurētas A4 lapas, vēl neiesietas - gandrīz visur, kur esmu bijusi, jau ir iesietas grāmatas ar lapām, kur var rakstīt, ko vien sirds kāro par mākslas iespaidiem.
OK,
anyway,
Lasot atsauksmes, daļu arī krieviski, secināju - paga, paga, te taču ir tā vieta un reize, kur sanāk Rīgas un Latvijas t.s. "inteliģentie krievi", kas ikdienā nestaigā svītrainās biksēs, nedzer diendienām šņabi vai brīvajā laikā visu laiku nesēž pie teļāga, skatoties PBK un citus Russkij mir TV. Es agrāk inteliģentos krievus šad un tad manīju grāmatnīcā, kas interesējās un pirka grāmatas.
Tad arī atcerējos par latviešu vatņikiem, kas sēž miestos, lielRīgā vai mazpilsētās, nodzer visu naudu vai iegrūž mašīnu šķūningos un kredītos, skatās debīlus tv šovus un viņiem aiziešana uz izstādi (vai kino, teātri, mūzikas koncertu), šķiet, nereāla un pat smadzenēs nekad neaiztikta atrakcija. Nu tas tā, lai kāds, ja šo lasa, neuzskatītu mani par fašistu or smthng.
Es vēl atcerējos kaut kādu aptauju vai kaut kādu komentāru kaut kur, ka ķipa parasti cilvēki nevar atļauties iet uz kultūras pasākumiem, kas ir vnk fake russian shit huilo propaganda. Nu, ja grūž visu naudu pusfabrikātos, kredītos, mašīnās, bļeskos, brendos un vnk sūdos, tad jā - nauda kultūrai varētu likties ēm, sīknauda vai ievērības necienīga atrakcija, kam atvēlēt naudu.
Ļoti daudzas izstādes un koncerti ir bez maksas, arī kino var atrast bezmaksas seansus. Vienkārši cilvēki meklē attaisnojumus neaiziet kaut kur. Vienkārši papriecāties par kaut ko, nevis tērēt ķīniešu un vjetnamiešu sūdos un tad vaimanāt ka prece X ir nekvalitatīva un tā pa riņķi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2019-11-30 14:06 (saite)
daudziem cilvēkiem arī tie 7eiro ir nauda. parasti iet divatā un viens maksā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2019-11-30 21:49 (saite)
Es esmu no tiem cilvēkiem, kam 7 eiro ir nauda, jo naudas man maz, tāpat kā tas, ka man praktiskās ikdienas lietas arī nereti maksā 7 - 10 eiro. :D Taču man ir tāda tendence, ka es labprātāk tērējos garam, nevis miesai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?