telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2019-04-21 12:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Tetarise - Boundless (rework 2018)

#apceļodzimtozemi
Suvenīrs no Latgales - 2 litru bamslis ar stipro kvasu. :D
***
Pirmoreiz pa īstam biju Sēlijā. Aknīstē,Subatē,Gārsenē u.t.t. Ilūkste laikam neskaitās, tā nāvīgi urliska, silikātu ķieģeļu mājā piekļockot zeltītus kupolus spējīgi tikai urlas, es saprotu, ka ļoti gribās to reliģiju, bet reliģijai vajag attiecīgu arhitektūru nevis kaut kādu SJEEEEMKU miskasti.

Vislabāk patika Gārsene, kur pils, bruģa ceļš, senlietu kolekcionārs kurš trīs gadu laikā pievācis pilnas divas ēkas, kapi ar 30to gadu lidotāja pieminekli un citiem smukiem akmeņiem. Dabas takas Gārsenē esot prīmā, bet tā kā izejot no senlietu kolekcionāra mājām ārā jau krēsloja un nebija diez ko siltas drēbes, takas kaut kad nākotnē būs jābrauc izstaigāt. Pati pils super, ļoti pieticīga, jo zaudējusi laikmetu griežos daudz ko, taču svarīgi, ka apkurināta, saglabāta (tas ir, nav novesta līdz kliņķim), logi sataisīti un labi turās.

Magnet fishojot vairākās upēs vislabāk "ķērās" Aknīstē, bet diemžēl nevienu crime-related-stuff neatradām. Izvilkām no upes gultnes masīvu magnētu, resnas naglas un nenosākamas izcelsmes hlamu, ko arī tad aiznesām līdz tuvākajai miskastei, lai makšķernieki/tuvāko māju iedzīvotāji nesadur kājas un tā tālāk. Čillīgākā vieta bija kaut kur pie mazākas nozīmes tiltiņa pār Dienvidsusēju, kur tilts pusbrucis, bet vietējie tāpat staigā pāri. Pašā pēdējā vietā kur bijām, Daugavpilī, piebiedrojās oranžs runcis, kas diez vai piederēja sievietei, kura netālu makšķerēja un dzēra krutku. Runcis ķēra oranžo virvi un drusku traucēja vilkt ārā magnētu no Golubišces ezera, bet nu, jā, arī tajā elles nostūrī nebija nekāds crime-related-stuff, lai gan Daugavpils ir tāda vieta, kur šķiet, ka šņabis cilvēkiem rit asiņu vietā.

Kas vēl interesanti, tad Subates kapos izteikti redzama Latvijas/Lietuvas robežu dalīšana, kur sākot no 20.to gadu kapakmeņiem lielākoties gan mirēji, gan uzraksti latviešu valodā, senāki - lietuviski. Kapos regulāri laikam no kaimiņu pagastiem leiši brauc apkopt kapus, jo virs dažiem diezgan jauni lietuvas karodziņi salikti.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]liizhj
2019-04-21 14:41 (saite)
Gubiščes varbūt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2019-04-21 15:13 (saite)
haha, jāāāā, Gubiščes ezers. Pārrakstīšanās efekts, jo komunālajos kapos redzēju ļoti daudz mirušus, kam uzvārda sakne 'Golub' :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]liizhj
2019-04-21 15:33 (saite)
Es gan neesmu objektīva (dzimusi un augusi tur), bet arī vakar pie Gubiščes ezera piedzīvojām patīkamu pārsteigumu, gājām divi pieaugušie un piecgadīgs bērns, ieraudzījām pīles, gājām tuvāk. No aizmugures mums pietuvojās tādi, nu, teiktu Maskačkas cienīgi puiši vizuāli un valodiski, bet nekā - sasveicinājās un piedāvāja mums viņu baltmaizi, lai ir ar ko pabarot pīles.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2019-04-21 16:14 (saite)
Rīgas Ķengaragā tāda veida puiši regulāri tup savā nodabā un baro pīles, kaut ko nedaudz saprot no brīvdienu relax. :D
Tā jau man patīk Daugavpils to daudzo kontrastu dēļ, it sevišķi Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas nostūris un tas lielais Stropu ezers, tur gan nesanāca laiks šogad tikt. Industrija, mežs un ezers, tādas kombinācijas nav bieži sastopamas pilsētvidē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]liizhj
2019-04-21 20:15 (saite)
Vienmēr interesanti, kā dzimtās (pierastās un miljons reizes izstaigātās) vietas izskatās citu cilvēku acīm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?