telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2017-02-26 16:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
filmu apskats ziemā
Christine (2016)
IMDB : http://www.imdb.com/title/tt4666726/?ref_=fn_al_tt_1

Filma par sievieti, ziņu reportieri, kuras dzīve īsā laika posmā tika triggerota tik tāl, ka izdarīja pašnāvību tiešajā ēterā. 70tajos gados tas bija kaut kas neiedomājams (filma uzņemta pēc reālas sievietes, Christine Chubbuck dzīves stāsta). Ne viss ir gliteri, kas spīd! Vislabāk patika filmā moments, kad viņas sapņu vīrietis sapņu randiņā viņu aizveda uz psihoterapijas seansu, kas ir,eeeee ļauni. :D

Masaan (2015)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4635372/?ref_=nv_sr_1

Šajā filmā atspoguļota mūsdienu Indijas sabiedrības uzskatu sadursme, ka ja jaunieši grib paši veidot attiecības bez tradicionālajiem vecāku "preci to un šito, tas būs labs vīrs/laba sieva", tad dabon ciest visi.
Ja tas liekās gana sviestaini un konzervatīvi, šis video kaut ko izskaidro:
https://www.youtube.com/watch?v=37NvyfKyOu4
Pati filma ieturēta indiešu labākajās tradīcijās - muč emocijas, muč sirsnība, muč dzīve. Pēc noskatīšanās jūtos laimīga, ka dzīvoju superatvērtajā Eiropā,kur attiecību veidošanai ir praktiski 0 šķēršļu.

Kiki, love to love (2016)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4922692/?ref_=nv_sr_1

Spāņu komēdija par cilvēkiem, kuriem ir fetiši. Jocīgākais fetišs trāpījās kādai sievietei, kura spēj just baudu tikai tad, kad viņas vīrs raud. Vislabāk patika epizodes par sievieti, kurai ir fetišs čamdīt dažādus audumus. Sviestaina un vasarīga filma.

Pyromanen (2016)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt4637598/?ref_=nv_sr_1

Norvēģija un dedzināšana, pirmā asociācija nez kāpēc ir par Varg Vikernes, baznīcu dedzinātāju.:D Kādā ciemā/mazpilsētā nodeg viena māja pēc otras un neviens nevar atrast vainīgo, kurš naktīs vai agrās rītausmās baudkāri ķer pēc sērkociņiem. Kā ugunsdzēsēja dēlam ir tikai viena priekšrocība - turpināt kaifot, palīdzot dzēst paša "sastrādāto" huiņu. Gribējās mazliet garākas dedzināšanas ainas. Filmā redzētais atsauc atmiņā klasesbiedru, kurš kādreiz regulāri mēdza dedzināt kūlu,līdz viņu pieķēra. Tajā gadījumā arī atbilda filmas izveidotais psiholoģiskais portrets - noslēdzies,ne pārāk ieredzēts un uzmanības apliecinājumu meklējošs.



I Am Yours (2013)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2798170/?ref_=nv_sr_1

Filma par vientuļo māti, kura par katru cenu cenšas savā dzīvē dabūt da-jebkādu vīrieti un dzīvo no vieniem tauriņiem līdz citiem un savā vēlmē pēc mīlestības ir gatava atteikties no sava dēla. Nav tik traģisks kā pašmāju slepkavas stāsts (kura nosmacēja savus bērnus), bet pietiekami traģisks, lai no tā uztaisītu filmu.

Quality of life (2004)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0382255/?ref_=nv_sr_1

Filma par graffiti un brīdi, kad jāizvēlas garlaicīgā dzīve. Es atbalstu vairāk legālos graffiti, kad zīmētāji paši meklē iespējas izpausties. Nelegālajā graffiti vairumā gadījumu ir zemas kvalitātes, jo riskantā zīmējuma vietā var uzturēties pārāk īsu brīdi. Laiks=kvalitāte. Atgriežoties pie filmas - graffiti patiešām var sabojāt ģimenes dzīvi, ņemot vērā soda $$$ un to, ka recidīvs valstīs ārpus Latvijas tiešām var beigties ar sēdēšanu cietumā. Tādā ziņā viela pārdomām, vai tie, kas zīmē Rīgas ielās utt, kas tie tādi par cilvēkiem un vai viņi ir pieauguši cilvēki ar ģimeni vai padsmitgadīgi sīkie? Es esmu satikusi cilvēku, kam ir ģimene, bet kurš graffiti nav spējis "atmest" un zīmē pamestās vietās, tāpēc filma likās diezgan interesanta.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?