telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2016-08-07 22:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Gas of Latvia - saule saule

LABA DABA 2016
Dabūju no draudzenes lētās biļetes dienu pirms festivāla. Programma diezgan labi atbilst muzikālajām preferencēm - pietiekoši daudz elektronikas,folka un post-roka un prosta līdzi dziedamā huiņa. Biju pirmo reizi festivālā, 24 gadu vecumā. Smieklīgi, ka LabaDaba busā no Siguldas ap plkst. deviņiem bija pārsvarā padsmitgadnieki un ar šausmām nomāju - "kur,bļē, es braucu, es esmu veca priekš festiem vai kā?".

MANTA spēlēja jaunas dziesmas no topošā albuma, kas solās būt depresīvs un tumšs.Gaidu!!

LUST FOR YOUTH(DK) - kaut kāds skumjais melanholiskais pops. It kā viena dziesma awww this is sooo like summertime sadness, tad otra un trešā - sapratu, ka nenormāli līdzīgas visas dziesmas. Noklausījos kādas trīs,četras un pietiek.

STEREOHYPNOSIS (IS) - ambient elektronikas projekts no Islandes. Žēl, ka pasākums nenotika mazākā telpā, jo traucēja "caureja" jeb cilvēki, kas nezināja, uz ko ir atnākuši un tāpēc skaļi sarunājās visu laiku. Stereohypnosis klausījos kādas divas stundas ceturtdienas naktī. Ļoti gaidīju šo uzstāšanos, bija OK kā vakara čilliņš. Dažbrīd ļoti atgādināja Future sound of London, tie skaņu efekti iz džunglīšiem,hehe.

DĀRDI - Smaidīgs jauniešu folks, kas laikam izceļas ar to, ka aizmirsa dūdas. Man vienmēr grūti spriest par folku, jo nezinu, no kurienes viņi izrauj dziesmu tekstus. Latvju dainas, maybe?Apgaismojiet mani.

PUPOCIKLU VASARA - Skaņa bija baigi sūdīgā. Vispār Suņa skatuve siena šķūnī bija vismazāk atraktīvā skatuve. Bet es teiktu, grupa bija ļoti harizmātiska un patika dziesma par mākoņu belašu un šprotu taisnošanu. Nevaru saprast, kur es iepriekš esmu redzējusi grupas basģitāristu, kurā grupā.

TUR UN TUR - Ļoti žēl, ka šim feinajam postroka projektam bija nez kāpēc drausmīgi skaļi basi uzgriezti, kā dēļ praktiski nebija sadzirdamas elektriskās ģitāras efektiņi un pārejas. Ceru, ka šamais duo iespēlēs vēl kādu gabalu. Man ļoti patīk dziesma "Labība", ierindoju jau labāko postroka gabalu pleilistē. Tiešām nostrādāts albums, žēl, ka tik īss, bet kā lai saka, laba daudz nevajag.

ČIPSIS UN DULLAIS &ALISE JOSTE - Ar draugu smējāmies, ka derētu atvērt Aušvici pa jaunam, jo ne tur tai Alisei dziedamā rīkle, ne ģitārspēles talanta, ne harizma. Es nez, viņu sponsorē kaut kāds sugar daddy, kas viņu uzbīda uz skatuves? Goda vārds, vatafak, kādā veidā viņa nokļuva līdz festivāla lielajai skatuvei? Čipsis un Dullais, viņiem vismaz ir harizma...

HELĒNA KOZLOVA - Ar viņas balsi biju pazīstama jau sen, kad man bija padsmit gadu, ļoti patika viņas dziesma "Iedomājies" - to kopā ar draugiem dziedājām tējas pēcpusdienās. Nebiju gaidījusi, ka uz skatuves būs arī flautiste. +++ gribējās vēl ilgāku uzstāšanos!

TESA - seksīgs smagais ambients. Es nezinu kā viņiem tas sanāk, bet Tesa ir pārņēmusi savā varā arī divus cilvēkus, kas ikdienā klausās pārsvarā elektronisko mūziku. Biju 1.maijā uz kaut kādu Tesas side project ,bija tikpat kruta. Tur pat nebija divu domu - Zāle vai Tesa, nu bet protams, ka Tesa!!

Uguns šovs - ļoti līdzīgs no youtube redzētajiem, diezgan viduvējs, bet es saprotu, ka pat tādā ieguldīts daudz laika treniņiem, jo nav joka lieta svaidīties ar ugunsbumbām.

GAS OF LATVIA - Te nu vispirms jāpastāsta smieklīgākā atmiņa. Vien divas dienas pirms manas 18. dzimšanas dienas 2010.gada decembrī mani neielaida NABAKLABā, kur uzstājās Gas of Latvia, tikai tāpēc, ka man vēl nebij 18. Es viņus vienmēr esmu gribējusi dzirdēt dzīvājā, jo man ļoti patīk tas, ka šamie ilgus gadus maina skanējumu un vēl joprojām eksperimentē. Un neapnīk! Nu tad tā - viņi skaņojās pusstundu un uzstājās to pusstundu vēlāk, nekā bija rakstīts programmā. Pie skatuves dubļos mīņājās vien kādi 8 cilvēki, pacietīgi gaidot. Kruta, liekas,ka vienā videoprojekcijā bija izmantota arī Kombināta (Skrundas) vai kāda cita pamesta armijas pilsētiņa. Šamie nospēlēja albumu "Swan lake" un beigās dziesmu "Vasara pilsētā", kas ir NABAS hīts jau 10010101 gadus.

re kur, Vasara pilsētā. Endžoj.
https://www.youtube.com/watch?v=iIrQtPvO0N0

Kopumā LabaDaba īsti nav festivāls, kur tērēt 40 eiro. :P Protams, biju aizgājusi arī uz elektronikas telti, bet nez, man vajag laikam lielāku andergroundu lai sāktu dejot. Rēķināšana vienkārša - Rīgā koncis maksā divīti un līdz ar to matemātika vienkārša - 10 grupas maksā 20 eiro. Tā kā man liekas, ka tā 27 eiro biļete atmaksājās (pa druskai redzēju vēl citus ārtistus), bet pa 40 eiro - nu nē...es labāk atbalstu mūziķus viņu mazajos,mīļajos koncertos, kur var pielīst tieši skatuves priekšā bez nekādas grūstīšanās. :)

P.S.
Ak jā, cēlām telti mežā nost no telšu pilsētiņas. Nedzirdējām nekādus šāvienus. Cilvēki pjanā bija pietiekoši attālu, lai tie netraucētu (nu, pamodos vienīgi, kad kāds tēloja ātrās palīdzības mašīnas sirēnu).
P.P.S.
Es biju tā meitene, kas atrubījās kinotelpā uz galda. :D



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?