telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2016-06-16 18:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atvaļinājums.lv
Pirmoreiz pēc nez cik gadiem iegadījās atvaļinājums vienā laikā ar D., bija doma doties uz Polijas ziemeļiem. Bet tas brauciens izpalika, jo D. tieši pirms brauciena bij devies riteņot pa Latgales mazajiem pierobežas ciemiem tā, ka vairākas dienas staigāja klibodams.Nu ja nav staigātājs,tad nav jēgas ceļot.Domāts, darīts. Vairākas dienas marinējāmies pa māju un izdomājām, ka tepat pa Latviju jābrauc skatīt sabrukušās PSRS un mūsdienu ek.krīzes drupas un visādas citādas padarīšanas.
Diemžēl no skaistās Bornsmindes muižas pils kāds ir nospēris akmens lauvas. Un es tik ļoti gribēju pasēdēt uz pils trepēm un papaijāt akmens kaķīšus! Ehh. Kādreiz tur bija tuberkulozes slimnīca, pamesta deviņdesmito sākumā. Ēka nolaista līdz kliņķim,grūti pateikt, ka 20 gadu senāk tur vēl viss noticies.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bornsmindes_pils_1999-11-13.jpg
Atpakaļ uz Bausku devāmies ar stopiem (pirmā stopēšana šogad), jo tikai tādā veidā varējām paspēt uz autobusu, kas brauc uz kādreiz bagāto kolhoza ciemu Uzvara. Izložņājām pamestu konservu un sulu fabriku un tad devāmies uz ciemu. Ciemā riktīgi voņī pēc kūts,lai gan tur lauki ir pirms ciema blīvi apdzīvotās daļas. Internetā īsti nevaru atrast bildes, kā tas ciema centrs kādreiz izskatījies - tur sabūvēts vesels baseinu komplekss pa ciema centru un pie veikala mistiski kubikveida baseini. Gan jau ka ne viens vien dzērājs tur pa tumsu iesvempies. :D Līdz galam neuzbūvētajā HESā pie upes (mūsa vai mēmele,nekad neesmu spējusi atšķirt tās upes) nekāpu augšā pēc geocache, jo kāpt pa rūsainu konstrukciju, kas var beigties ar skaļu plunkšķi ūdenī, kaut kā nevilināja.Vieta, protams, ļoti atmosfērīga, tur pat dzīvo daži gulbji.Viens no gulbjiem ar cēliem vēzieniem izlidoja caur HES konstrukcijām, žēl, ka fotoaparāts tajā brīdī nebija ieslēgts.
Pēc tam devāmies uz Latgali pamesto skolu ekspedīcijā.Apsekojām četras, no kurām iekšā tikām vienā.Patiesībā būtu tikuši divās,ja būtu saņēmusi drosmi veikt trespassingu, kas 50/50 varēja beigties ar signalizācijas ieslēgšanos. Nekad nevar zināt ar tiem sasodītajiem sensoriem,neiejot iekšā, vai strādā vai nē. Un lūk, vajadzēja tieši tajā brīdī ap to skolu staigāt visādām tantītēm un jauniešiem, tā kā riskēšana tika atlikta uz citu reizi.

Pēc pamestās skolas aplūkošanas stopējām uz Daugavpili. Mašīnā bija liels suns! Un man ar D. sveši suņi liekas drusku bailīgi, bet tik un tā braucām. Jauna stopēšanas pieredze, kad pakausī elpo suns :D
Daugavpilī par saprātīgām naudām var palikt pa nakti medicīnas koledžā (8eiro),drošā un labi izremontētā vietā, istabiņā pat teļāgs bij. :D Pašā Daugavpilī neko daudz neskatījām, jo bija jau teju vakars,taču visādas industrijas sabildēju. Devāmies uz Stropu ezeru pamestā laivu piestātnē sildīties saulītē, ēst bulkas un dzert alu.
Nākošajā dienā devāmies uz čuhņu, kur netikām pamestajā skolā. Tur kāds esot cītīgi aiznaglojis ieeju,kas pirms gada vēl esot bijusi vaļā. Skāde gan. Tomēr ielīdām pamestā veikalā, kas bij izputējis ap 2002.gadu, spriežot pēc cenām un pavadzīmēm. TUR BIJA PARĀDNIEKU BURTNĪCIŅAS! Parastās rūtiņu burtnīcās bija sarakstīti vietējie ļauži, kas "uz krīta" bija kaut ko ņēmuši - pie vārda blakus, protams, preču vērtības summa, kas jāatdod. Un izskatījās, ka tur puse cilvēku nekad to parādu nav atdevuši, jo nebija izsvītroti no saraksta. Interesanti, vai mūsdienās kaut kur vēl dod preces "uz krīta"...Veikalā drusku slapstījāmies, jo garām gāja vietējie iedzīvotāji. Nekad ar tiem vietējiem aborigēniem nevar zināt, cels traci vai necels.
Pēc iepriekšējās dienas staigāšanas bij spēku izsīkums un tad es pie Līvānu stikla muzeja pļaviņas lasīju grāmatu,kamēr D.gulēja.Un bļe - aiz muguras dzirdu šad tad darbā dzirdamu ļerkstēšanu,pa durvīm bij iznākusi modes dizainere Patmalniece, kura teicās, cik makteni skaista vieta esot. Besī, ka visādi Rīgas centra ērmi uzrodas čuhņās,jo čuhņas tad zaudē savu čuhņisko burvību.
Bija jau vēls, bet līdz vilcienam paspējām aiziet līdz Ubagu līcim. :D Patīk redzēt "dzīvajā" smieklīgas vietas kartē.
Drīz beigsies atvaļinājums,bet varbūt pēc piektdienas vētras kaut kur sanāks aizbraukt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iimika
2016-06-17 15:29 (saite)
Lielvārdes stacijas veikaliņā pie kases ir liels uzraksts "Uz parāda preces nedodam!". Tātad ir pieprasījums pirkt uz parāda ;)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?