telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2016-02-15 11:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mazais kino apskats
Sen neko nebiju rakstījusi par redzētajām filmām, ja jau tīru downloads mapi, pakavēšos arī atmiņās par filmām.

Summer of Sangaile (2015)
Šī ir tāda kā Blue is the warmest color (2013) lietuviešu versija, tikai stāsts tāds kā drusku pozitīvāks, lai gan galvenā varone čamda lenteņus(!!), diezgan pašnāvnieciski kāpj Elektrēnu elektrības tornī (tie torņi ir patiešām augsti, esmu tur čillojusi pie Elektrostacijas) un kolekcionē beigtas mušiņas^^
Nu ķipa psiholoģiski galvenā varone Sangaile ir 666.reizes vairāk fucked up nekā franču Adele, līdz viņu "glābj" stilīgā Aušte, kura īstajā brīdī viņu pacienā ar zaptes burkām un līdz ar to viss kļūst labāk. Bet nu emocionāli šī noteikti bija vairāk DĪP nekā franči, iesaku noskatīties,kuriem patīk tematiskās. :D Long story short.



***
Nokas (2010)
Šajā Norvēģu filmā tiek atveidots patiess noziegums Norvēģijā, kas notika 2004.gada 5.aprīlī. Laupītāji no naudas glabātuves nozaga 57 miljonus kronu (summa pielīdzināma apmēram 10 miljoniem eiro), un no šī piķīša tika atgūti tikai 6 miljoni kronu, neviens līdz šai dienai nezina, kas noticis ar lielāko daļu nolaupītās summas un kur tā palikusi, lai gan policija pēc tam notvēra laupītāju barvedi. Laupīšana reālajā laikā notika pusstundu, lai gan mērķis to bija izdarīt "pa fikso", smieklīgi, ka viņi nebija rēķinājušies, ka pat mazpilsētā naudas glabātuves tiek aprīkotas ar necauršaujamajiem stikliem.
Šajā filmā spriedze veļās kā sniega bumba līdz pat filmas beigām, manuprāt, ļoti labi izdevies. Man liekās, ka Latvijā nekad īsti neviens neatļautos uztaisīt mākslas filmu, atveidojot kādu reālu noziegumu (ētikas apsvērumi and shit,maybe?).

***
Medianeras (2011)
Stilīgs stāsts par vientulību lielpilsētā un cik smieklīgu sakritību dēļ 2 cilvēki satiekas vai nesatiekas. All the small things^^ Man nav daudz, ko stāstīt par šo filmu, varbūt tāpēc, viss beidzās laimīgi?

***
Als wir träumten (2015)
Šī vācu filma atveido daudzu jauniešu sapni - izveidot andergrounda tusētavu (pamestā rūpnīcā, yo!), ālēties un don't-give-a-fukot pa dzīvi. Taču dzīve ir dzīve un jaunības prieki nahaļavu ir īsi, jo lielas idejas bojā draudzību - narkotikas, nodevība, utt. Šī filma ir based-on-a-book, kas Vācijā esot pirms kāda laika bijis liels lasāmhīts, jo tajā bija rakstītas atmiņas arī par sociālistiskās DDR laikiem (kas drusciņ parādās arī filmā).

***
Stockholm Pennsylvania (2015)
Pirms ~ 10 gadiem nolaupīta meitene atgriežas pie savas īstās ģimenes, kuru viņa neatceras. Māte cenšās sadraudzēties ar meitu,bet filmā izrādās vēl bargāka nekā nolaupītājs, ha!! Ļoti creepy filma par sabeigtu "es" jēdzienu un sevis konstruēšanu. Varētu teikt, ka pagājušā gada creepygākā filma, ko redzēju. (Goodnight mommy,2014 nemaz nelikās tik creepy kā šī). Atstāj tādu kā "ze world is a verī īvl pleis" sajūtu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?