telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2016-01-22 11:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
alus
Neveikli sanāk, bet es tā pa īstam neesmu rakstījusi par interesēm, kas norādītas manā cibas lietotāja profilā.
Sākot ar pirmo, kas ir...ohohoho, alus (tas viss tiek kārtots pēc alfabēta).

Daži alus triki:
Kaut kur aizbraucot ārpus LV uz vairākām dienām manā somā vienmēr paliek pāri tik daudz vietas, ka tajā var ielikt trīs 0,5 alus pudeles.Pudeles vienmēr tiek iegādātas kaut kādos veikalos netālu no autoostām, tā es aizpildu laika rezervi pirms autobusu atiešanas. Tā ir mana intuitīvā somas pakošanas stratēģija - nelikt somā neko lieku pirms ceļošanas, lai ceļojuma beigās tajā ieliktu trīs pudeles un končas.

triks numur divi: ja piemājas veikalā nav garšīga alus,nevajag pirkt negaršīgu. Man alus ir apmēram tikpat feins dzēriens kā citiem vīns - labāk reti, bet gards un izvēlēts. Izvēlēšanās nereti ir ceturtā daļa no alus baudīšanas prieka. Es vienmēr cenšos paturēt atmiņā interesantākos sastāvus uz pudeļu etiķetēm vai to, ko stāsta bārmenis. Kaut kādā ziņā zināšanas noder, ja negribās "iegrābties" pavisam parastā alū. Tāpat arī dziras lietošanas biežumā jāievēro mērenība, kas par biežu, tas par skādi. Ziemā dzeru litriem tējas un alu tikpat kā vispār negribās. Un tad pavasarī, siltā saulītē kaut kur garšos ideāli.

triks numur trīs: lai nākošajā rītā galva nesāpētu, jādzer daudz ūdens pēc pasēdēšanas bārā vai alus baudīšanas mājās. Protams, pēc pusnakts ir slinkums rosīties virtuvē vai pjanā neizgāzt kannu ar ūdeni pie gultas, bet šis triks darbojas.

triks numur četri: ārzemniekiem obligāti jāpasaka, ka latviešu dzēriens numur viens ir alus un kvass. Savādāk viņi domā, ka te ir Russia, kurā dzer šņabi līdz kliņķim. Ka alus dzeršana ir arī latvju dainās un to dzer Jāņos un ka šņabis ir ģeogrāfiski iecienīts pārsvarā Latgalē, kur vēsturiski dzimtbūšana ir bijusi ilgāka un līdz ar to kaut kā kandžas tecināšana palikusi līdz mūsdienām aktuālāka tieši tur.

triks numur pieci: vadoties pēc alus ražošanas vietām, vērts biežāk kulties pa Latvijas laukiem.

P.S.
Tā kā vairs neesmu students, esmu atmetusi regulāri garšot un pagaršot alu. Tā ir kļuvusi par tādu kā mikro interesi - ja kaut kad sen nav dzerts un garšots, jādodas pētīt etiķetes Prismā vai uz kādu jaunatklātu bāru ar daudzsološu alus izvēli.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?