telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2014-12-22 23:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
skatāma bolivuda
kaut kad nevarēju izvēlēties, kādu filmu skatīties, tad apnika izvēlēties valstis un joka pēc iespurdzos "skatāmies Bolivudu!" un krasi samazinot IMDB opciju - cilvēku loku, kas vērtējuši filmu (zem 1000 skatītājiem) izvēlējos

I am / Afia Megha Abhimanu Omar [2010]
http://www.imdb.com/title/tt1629295/?ref_=fn_al_tt_2

Visas filmas garumā ļoti smieklīgi un dīvaini likās, ka indieši runā, miksējot savu han-čing-čing valodu ar teikumiem angļu valodā. Otrkārt - tas, ka pat nepopulārā filmā ir fakinā mūzika bolivudas stilā, kas apdzied filmas tēlus.

Taču par spīti "hi-hi ha-ha" izrādījās, ka filmā ir ļoti saturīgi short stories.
Pirmais stāsts ir par sievieti, kura grib veikt mākslīgo apaugļošanu klīnikā, bet tīri cilvēcīgi grib zināt personīgas detaļas par savu spermas donoru.
Otrais stāsts ir par divām māsām, kuras bērnību pavadīja Kašmirā, bet 90tajos gados, kad hindu ticīgie masveidā bēga, viena no māsām palika ciemā, kas rada nesaskaņas - kurai labāka dzīve - dzimtajā vietā apspiestībā vai ārzemēs, prom no ģimenes. Filmas beigās parāda statistiku par Kašmiru, 100,000 no 140,000 hindu ticīgajiem pameta Kašmiru iepriekšējās desmitgades laikā.
Trešais stāsts ir par kāda vīrieša čikitu, kura vēlas saprast, kāpēc jams ir biseksuāls un vieglprātīgs - izrādās, ka jams bērnībā seksuāli izmantots (filmas beigās parāda statistiku par Indiju, kurā norādīts, ka 53% (!!!) bērnu tiek seksuāli izmantoti)
Ceturtais stāsts ir par kādu smukulīti, kurš kafejnīcā savaldzina geju un vēlāk abus "meņģējoties klusā vietiņā" pieķer kā no gaisa nokritis policists, prasot milzīgu izpirkuma maksu. (Indijā ir bargi sodi par homoseksuālu attiecību piekopšanu) Policis un smukulītis, protams, sadarbojas un organizētā noziedzība zeļ un plaukst.

No sākuma likās, ka filma būs galīgi garām, bet sanāca pat laba viela pārdomām par to , ka ir vietas pasaulē, kur dzīvot ir sliktāk, nekā Latvijā :)



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?