telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2022-07-17 07:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar biju biķernieku krāmenē, skatījos Latvijā uzņemtas fotogrāfijas. Nopirku trīs romantiskas bildes. Pienvedēju rīta miglā, divas jaunkundzes pie liela,zemē ierakta banānkoka un cilvēkus, kas ar drēbēm metas jūrmalā un spēlē ķerenes. Gandrīz 100 gadus senas bildes.
***
Aiz Biķernieku baznīcas ir veloceļš gar pļavām, kur čirkst sienāži un dūc augstsprieguma līnija. Pretējā pusē uzbūvētas tirdzniecības kastes, ikea un Sāga, netālu top jaunas un tikpat neglītas blokmājas kā pļavniekos - cīši cita pie citas.
***
Pļavnieku kapi ir kā svaiga gaisa oāze tajā muhosranskā. Ļoti, ļoti lieli kapi. Tie kapi reāli ir kā daudzas vēkšpēdus apkritušas deviņstāvenes. Tur uz tiem akmeņuem iekalti pareizticīgo krusti, vidējais miršanas vecums 50 - 60 gadi. Uzkrītoši daudz mirēju ap 30. Pļavnieku heroīnisti? Varbūt. Uz viena akmeņa bij babuļas portrets, lakatā protams, tad māte un sinoks, miris 31 vai 32 g.v. Nu interesanti. Vai akmeni uzstādījusi trešā ģimenes sieviete, kura vēl dzīva (piemēram, babuška nr.2)? Strong heroīna dūrēju vaibs tam akmenim


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?