telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2021-01-02 10:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
31,1
Vecgada vakarā sapucējāmies un nofotogrāfējāmies, atstutējot mobilo telefonu ar vannas bumbas iepakojumu(praktiskais latvietis). Tad uztaisījām siera-bumbiera plati un noskatījāmies lietuviešu filmu ar itin ok Šiaurės Kryptis mūziku. Apiet kvartālu,dzerot kafiju legālā laikā bija slinkums. Bet ceru,ka Ķilupes eglīte vēl ir ielas galā. Pačatoju ar māsu un piezvanīju mammai. Ar D.paspēlējām stratēģiju,tad teju pēdējā brīdī atcerējos nokasīt trīs loto biļetes.
Jau plkst. 23.40 pagalmā stāvēja policijas busiņš, kurš 10min pavēroja apkārtni un secināja,ka nav īstais kvartāls, kur medīt ballētājus. Tad busiņš aizbrauca bet apmeta riņķi tieši pusnaktī un kādas 10 min pēc tam logā mirdzēja zilās ugunis. D. joka pēc ieslēdza Liepājas un Kuldīgas, Madonas centra webcam. Ielas tur kā izslaucītas. Nekāda action,eh!
Nākošajā rītā gan bija dīvaini skati, viens vīrietis ar nūju lauzās blakus ēkā apmēram 20min pēc tam,kad tur stāvēja policijas busiņš. Pagalms bija tīrs un bez jaungada drazām. 1.janvārī klausījos Mike Oldfield vecos albūmus un stratēģijas spēlē dabūju neizšķirtu jeb vienādu punktu skaitu ar D., izskatīju mugursomu cenas internetveikalā,bet izlēmu sašūt esošo,jo humpalu somai apakša gluži kā jauna, vien aizdare nodilusi pilnībā.

Jaunajā gadā ceru, ka šogad vakcinēsies 30% līdz 40% iedzīvotāju,vismaz. 90tajos gados Latvijā difterijas epidēmija ar uzliesmojumiem ilga 5 garus gadus, jo cilvēki bija debīli tumsoņas un bija kūtri uz vakcinēšanos,lai gan tās bija par brīvu un tās organizēja pat maziņos pagastos. Kas ir līdzīgi ar Covid,toreiz no difterijas arī mira jauni cilvēki. Fantastiski,cik ātri sabiedrībā aizmirsusies nāvējošas slimības! Difterijas izskaušanai tika iztērēts tiem laikiem fantastisks piķis. Toreiz paralēli bija arī tuberkuloze, no kuras bija vairāk mirēju nekā no difterijas. 90tajos slimoja arī ar leptospirozi, faking žurku slimību! Bet nē, tupeņi neko neatceras un kwii, domā,ka tās slimības izzuda pašas no sevis.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ieraksts
2021-01-05 19:55 (saite)
žēl, ka tie tupeņi neizzuda paši no sevis.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?