atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:32 am: cenas Rīgā kļuvušas tikpat augstas un dažviet pat ir augstākas, nekā Berlīnē, bet joprojām nav gandrīz nekādu radikāli kreiso variantu. tipa, visi labāk izvēlas strādāt vairākos darbos, nevis mēģināt hakot realitāti, tostarp likumdošanu. (dzīvnieku brīvība un free riga - pagaidām vienīgie izņēmumi.). bet nekas; domāju, ka drīz tas notiks, pārejot jūsmai par privātīpašumu, un sākot apšaubīt, piemēram, 8 stundu darba dienu, manuprāt Rīga ir arī lieliski tam piemērota, jo sevišķi pēc izskata. lai nu kā, šodien uzzināju pirmo hintu: krišnu ēstuvē 20.00-20.30 viss ir mīnus 50%.

Comments

From:[info]saka_taisniibu2
Date:December 7th, 2016 - 07:36 am
(Link)
Es teiktu, ka lv un Rīgā vēl joprojām ir pārāk maza jūsma un sajēga par privātīpašumu, tāpēc arī stagnējam, jau gadiem. Līdzīgs bomzīguma iemesls ir tas, ka "buržujisms" Rīgā u.c. joprojām masās ir bezmaz lamuvārds vai kaut kas, par ko kautrēties vai kaunēties - likumsakarīgas sekas gandrīz vai pusgadsimtu dzīvojot "kreiso" diktatūrā.
[User Picture]
From:[info]kochka
Date:December 8th, 2016 - 09:27 am
(Link)
Bet ir taču restorāns Buržuja brokastis. Es daudz kur redzu, ka vārds buržujs tiek lietots ar nozīmi ksmalks. Un man pat ir diezgan kreisi uzskati - humānisma nozīmē. Bet nav iespējams visu tā smuki salikt un sapakot kastītēs. Dosim laimi visiem. Viss tikai tāpēc, lai mānītu sevi.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 8th, 2016 - 11:16 am
(Link)
Yes fetishising possessions will save our souls
From:[info]saka_taisniibu2
Date:December 8th, 2016 - 11:48 am
(Link)
kāpēc uzreiz jāiet ekstrēmā (fetišizācijā)? latvieši baidās no īpašuma. bet kas ir īpašums: darbs, pacietība, saistības, piesaiste vietai, kvalitāte, atbildība, savu spēju izvērtēšana un salāgošana, risks, uzdrošināšanas utml. īpašums, tāpat kā nauda, ir līdzeklis, nevis mērķis. lai gan kā mērķis īpašums arī nav peļams - īpašuma turēšana, stewardship un guardianship arī ir morāli benefiti, tas izglīto un norūda. šis viss ir obvious otrā okeāna pusē, bet šajā okeāna pusē cilvēkiem ir izskalotas smadzenes un iedzīts kauns par īpašumu.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 8th, 2016 - 12:08 pm
(Link)
ko tu dirs, latviešiem savs kaktiņš savs stūrītis zemes, kā arī "cilvēka cienīga dzīve" kas vnk nozīmē pirkt to ko sagribas nedomājot cik tas maksā, ir dieva vietā, atver acis. mākslinieki strādā reklāmas aģentūrās un dzejnieki reklamē feisbukā komercuzņēmumus ar savu vārdu lai tik varētu atļauties šo cilvēka cienīgo dzīvi.
From:[info]saka_taisniibu2
Date:December 8th, 2016 - 12:15 pm
(Link)
jā, es piekrītu, latviesiem ir liels potenciāls uz kaut ko līdzīgu Amerikai, savs kaktiņš bija (un tam jābūt) par vienu no valsts leģitimācijas pirmajiem soļiem, kas ari prātīgi tika darīs, kā vienu no pirmajām lietām izsludinot agrāro reformu, dibinātājtēvi nebija idioti. taču sava kaktiņa ideja tika totāli izkropļota padomju laikā ar hruščovkām, komunaļņikiem utml, tajā sistēmā uzauga viena vai divas paaudzes, tas nevarēja neatstāt ietekmi uz sava kaktiņa mentalitāti. es teiktu, ka tagad savs kaktiņš ir ideja domās un vārdos, bet ne darbos.
pirkt, nedomājot, ko tas maksā - lai kapitāls darbotos, ir regulāri jārēķina costs un benefits un liabilities, bet padomju izkropļotajam prātam tas ir ļoti grūti. kā individuālā, tā valstiskā līmenī kapitālisms reducējas līdz šim: esmu nabags un bomzis, bet kad ienākas nauda, tad nopērku platekrāna plazmas televīzoru (vai uzceļu tiltu par miljardu) - ārzemnieki par šo vienmēr ir baffled. tā tas nedarbojas un tam nav nekāda sakara ar kaktiņa ideoloģiju, tas ir vienkārši postsovjetisms.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 8th, 2016 - 12:27 pm
(Link)
Tu vispār saproti, ar ko atšķiras padomju sociālisms no īstā?
From:[info]saka_taisniibu2
Date:December 8th, 2016 - 11:51 am
(Link)
bet ja reiz par saving our souls, proti, politteoloģiju: jā, tieši par to bija reformācija - ka dieva valstība nav kkur eskeipojot izolētās un nošķirtās svētuļu-mūku komūnās ar īpašu uzvedības, īpašumu, ēšanas utt kodeksu, bet gan dieva valstība ir visos sīkajos, arī ikdienas pilsoniskajos engeidžmentos un pienākumos, amata pildīšanā, laulībā (pretstatā tā laika klerģijas antilaulībai), īpašuma apsaimniekošanā utml. beruf - aicinājums, kalpošana, rūpes par dāvāto un uzticēto, sorge.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 8th, 2016 - 12:10 pm
(Link)
rūpes par gādāto nevis tā paplašināšana un aizsargāšana pret brāli in need
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:December 7th, 2016 - 08:13 am
(Link)
lol, es kopš 93. gada apšāubu 8 stundu darba dienu, bet runājot par krišnaītiem tas piedāvājums ir reāls joks - tas attiecas uz "visiem siltajiem ēdieniem", kuri uz šo laiku jau noteikti ir atdzisuši, ja vēl vispār kaut kas palicis katlos
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 8th, 2016 - 12:09 pm
(Link)
bija OK, nopietni
Powered by Sviesta Ciba