atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:32 am:

Comments

[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 8th, 2016 - 12:08 pm
(Link)
ko tu dirs, latviešiem savs kaktiņš savs stūrītis zemes, kā arī "cilvēka cienīga dzīve" kas vnk nozīmē pirkt to ko sagribas nedomājot cik tas maksā, ir dieva vietā, atver acis. mākslinieki strādā reklāmas aģentūrās un dzejnieki reklamē feisbukā komercuzņēmumus ar savu vārdu lai tik varētu atļauties šo cilvēka cienīgo dzīvi.
From:[info]saka_taisniibu2
Date:December 8th, 2016 - 12:15 pm
(Link)
jā, es piekrītu, latviesiem ir liels potenciāls uz kaut ko līdzīgu Amerikai, savs kaktiņš bija (un tam jābūt) par vienu no valsts leģitimācijas pirmajiem soļiem, kas ari prātīgi tika darīs, kā vienu no pirmajām lietām izsludinot agrāro reformu, dibinātājtēvi nebija idioti. taču sava kaktiņa ideja tika totāli izkropļota padomju laikā ar hruščovkām, komunaļņikiem utml, tajā sistēmā uzauga viena vai divas paaudzes, tas nevarēja neatstāt ietekmi uz sava kaktiņa mentalitāti. es teiktu, ka tagad savs kaktiņš ir ideja domās un vārdos, bet ne darbos.
pirkt, nedomājot, ko tas maksā - lai kapitāls darbotos, ir regulāri jārēķina costs un benefits un liabilities, bet padomju izkropļotajam prātam tas ir ļoti grūti. kā individuālā, tā valstiskā līmenī kapitālisms reducējas līdz šim: esmu nabags un bomzis, bet kad ienākas nauda, tad nopērku platekrāna plazmas televīzoru (vai uzceļu tiltu par miljardu) - ārzemnieki par šo vienmēr ir baffled. tā tas nedarbojas un tam nav nekāda sakara ar kaktiņa ideoloģiju, tas ir vienkārši postsovjetisms.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 8th, 2016 - 12:27 pm
(Link)
Tu vispār saproti, ar ko atšķiras padomju sociālisms no īstā?
Powered by Sviesta Ciba