tēvs ([info]teevs) rakstīja,
@ 2021-05-10 17:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sausās naktis
Beidzot tas ir noticis. Mīšana gultā pa lielam ir beigusies. Pāris mēnešus treniņi ar modināšanu ~23:00 un likšanu čurāt uz podiņa joprojām guļošu bērnu. Pa starpai arī liegums ēst un dzert ~stundu pirms gulēt iešanas un dzīšana čurāt pirms aizmigšanas (pēc visām vakara pasaciņām, rotaļām gultā un lasīšanu grāmatu šķirstīšanu gultā). Nu jau pāris nedēļas būs, laikam.

Trenējot bija pāris gadījumi, kad ar tādiem "re, kā es daru nedarbus!" smiekliņiem tika izdzerta liela glāze ūdens tieši pirms gulētiešanas. Tas 100% noved pie mīziena. Man apnika un nākamajā (pēdējā) reizē no manas puses teksts, ka es tev gultas veļu nemainīšu pa nakti. Ja samīzīsies, maini visu pats un pie mums nenāc. Samainīja arī. Varēja redzēt, ka bija grūti - deķis šķērsām, palags šā-tā, bet nomainīja. Kopš tās reizes piedomā par dzeršanu un kārtīgi staigā pačurāt.

Pa starpai bērns atsācis iet uz dārziņu. Tā kā nevienam netīk tās diendusas - bērns kategoriski atsakās gulēt pa dienu, mājās mēs nespiežam; mums, savukārt, besī tas, ka bērns pēc diendusas aizmieg tikai pēc 23:00 - tiek mēģinātas izbīdīt ar BD kautkādas pārmaiņas dienas režīmā. Lai tak bērs šķirsta grāmatu vai kautko klusām knibinās savā nodabā, kamēr "sīči" guļ. Audzinātājas saka, ka mūsējais neko klusam un mierīgi vientulībā neprot darīt. Viņam vajagot ļaut izskrieties un iztrakoties. Uz tekstu, ka jams var mierīgi 2h klusām līmēt uzlīmes, zīmēt, vilkt punktiņus vai krāmēt puzles, audzinātājām lielas acis.

Laikam tomēr ir nedaudz introverts, tik pats to nesaprot un neapzinās, ka kompānijā tā uzvelkas, ka nezin kur likties. Kā vecāki esam piefiksējuši, ka sagurušam bērnam glāžainas acis (zivju acis, kā mēs to saucam). Un šīs acis parādās pēc stundas-pusotras dauzīšanās ar citiem bērniem. Tad vajag mierīgi atslēgties kautko mierīgu padarot (div-)vientulībā. Tad parādās atkal dzīvība un daudz maz inteliģenta interese par apkārtni bezprātīgas rosības vietā. Saprotu, ka BD ar 10+ bērniem tādas lietas piefiksēt nav iespējams, bet tomēr vecākus varētu nedaudz paklausīties...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?