taisni_banani ([info]taisni_banani) rakstīja,
@ 2013-01-22 16:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
2 dienas Eiropas un Krievijas deputātu sadraudzības sanāksmē.
Krievu deputāti: apelēšana pie jūtām un vērtībām (cieņa, draudzība, ticība), manipulatīvas interpretācijas. pieminot prezidentu, balss pieklust, iezogas godbijīga nots, formāts - "naš vladimir vladimirovič"; pie katras iespējas aicina - aiz cieņas pret mūsu valsti - nemācīt kā jādzīvo un nejaukties iekšējās lietās, jo tas nav smuki, "jums pašiem vērtību pamatā ir cieņa pret citu valstu suverenitāti". Pussy Riot - mēs esam valsts pareizticīga, dievbijīga, mēs neļausim. meitenēm vēl paveicās, jūs redzētu, kā būtu, ja viņas šito izstrādātu musulmaņu dievnamā. saistībā ar aktualitātēm - pie katras iespējas ironiska norāde kā Briselē nevar notīrīt ielas (taisnība, jo sniegs uz ceļiem ir kaut kas jauns). "Tagad jūs redzat, tagad jūs cerams saprotat, cik grūti mums ir. Mūsu valstī ir vēl aukstāks, mums katru ziemu ar to jācīnās jau daudzus gadsimtus, jāiegulda līdzekļi." pie katras iespējas ironisks atgādinājums par ES enerģētisko atkarību no Krievijas.
savukārt cilvēktiesības - (kopumā galvenais, ko ES pārmet Krievijai) - pēc viņu definīcijas ir kaut kas par ko ir sabiedrības vienprātība. proti, ja sabiedrības konsenss ir, ka homoseksuālisms ir slikts, tad valsts pienākums ir pieņemt likumu, kas to ierobežo. Magņitska lieta - tiek veikli pārfrāzēta pārmetumā par nespēju nodrošināt bezvīzu režīmu Krievijai, utt.
Sākumā atkārās žoklis klausoties - jo pie mums Eiropā tā neviens nerunā! - vai arī drīzāk - runā bet katrs pa savam-vēlāk atmetu ar roku un neko pat nepierakstīju, principā nekas nav mainījies.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?