briinumcepuminjsh ([info]french_mime) rakstīja,
Cool ieraksts! Tavi novērojumi ir ļoti līdzīgi maniem, kad sāku vegānismu pirms aptuveni 2 gadiem. Starp citu, vai esi redzējis šīs 3 filmas, kas apskata iemeslus, kāpēc kļūt par vegānu?

1. Forks Over Knives (tur ārsti runā par pētījumiem par dzīvnieku produktu saistību ar veselības problēmām - aptaukošanos, sirds slimībām, diabētu, vēzi)

2. Cowspiracy (par animal agriculture ietekmi uz vidi, piesārņojumu, mežu izciršanu, globālo sasilšanu, resursu trūkumu, ūdens patēriņu)

3. Earthlings (smaga filma, parāda kā dzīvnieki tiek turēti un nogalināti mūsdienu fermās)

Es domāju, ka pat ja tu nekļūsti par hc vegānu, bet kaut vai izslēdz vai samazini gaļu, tu jau ļoti uzlabo savu veselību, samazini savu carbon footprint (viena burgera uzražošanai ir tāds pats carbon footprint kā 42 miles braucot ar mašīnu vai 200 stundas darbinot spuldzi un tas patērē 2400 litrus ūdens), un nemaksā par aptuveni 198 dzīvnieku nogalināšanu gadā.

Par ēdienu pieejamību ārpus mājas - jā, tas bija arī mans lielākais stragls, bet UK tagad aizvien vairāk cilvēku kļūst par vegāniem, cik es zinu vegānu skaits UK palielinājās no 150000 2006. gadā līdz 542000 tagad un aizvien vairāk pieejamas kafejnīcas, ēstuves ar vegānu piedāvājumu. Cerams LV būs tāpat.

Un es domāku - cilvēkiem, kuri medī dzīvniekus vai tur saimniecībā, lai izdzīvotu, nevar neko pārmest, bet mūsdienās rietumu sabiedrībā, kur ir pietiekami daudz opciju, kā paēst lētu, veselīgu un sātīgu maltīti no augu valsts produktiem, nav pieņemami maksāt, lai mūsu vietā nogalina, nav tā vērts arī veselības un vides ziņā.

Par izsalkumu - vegāniem jāēd lielākas porcijas un biežāk, lai dabūtu to pašu daudzumu kaloriju, jo gaļā un pienā to ir ļoti daudz, kā arī tauku vairāk. Par gāzēm - kamēr ķermenis pierod, turklāt svarīgi noskalot pupiņas, kas nāk no bundžām, jo tieši tas šķidrums izraisa gāzes. Bet vispār - jālieto gana daudz maizes, kartupeļu, rīsu, nevis salātlpas - tie ogļidrāti ir primārais enerģijas avots.

Vispār, superīgi, ka pamēģināji.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?