|
|||||||
Tātad::
Jauns |
FriendsofFriends |
Visi |
Tēmturi:: kino | ēst | saulaina -
Comments:Baklažāns.
Ļoti labi ir vārīt ar sīpoliem, burkāniem un nedaudz vistas buljona. To visu vāra divas stundas, noputo un izmet. Ļoti laba baklažānu recepte. (Atbildēt)
http://klab.lv/users/oblica/310082.h
Izklausās ilgi, bet nav gan. Dažreiz ietinu fetas sieru, sanāk pikantāk. :) Baklažāni krējuma mērcē
Vajadzēs: baklažānus, sīpolus, olīveļļu, tomātus, krējumu, ķiploku. Baklažānus sagriež ripiņās (apmēram centimetru biezās). Tās apvārta miltos, kuriem pievienots sāls. Liek cepties sakarsētā pannā olīveļļā. Tad uzceptās baklažānu ripas liek uz papīra salvetes (dvieļa), lai nosusinātu liekos taukus. Gatavo mērci. Smalki sagriež pussīpolu. To liek uz sakarsētas pannas un cep, līdz sīpoli ir zeltaini. Ņem tomātus (divām porcijām pietiks ar diviem tomātiem), kurus arī smalki sagriež. Tos pievieno ceptajiem sīpoliem, pieber pēc garšas sāli un piparus, pievieno baziliku un ķiplokus. Pieliek trīs ēdamkarotes trekna krējuma. Samaisa un ņem nost no uguns, ļaujot visam mazliet atdzist. Liek kārtām — baklažānu ripas, mērci, baklažānu, mērci. Ļauj ēdienam mazliet atdzist, un — gatavs. Es vispirms baklažānus (sagrieztus) paturu aukstā ūdenī, lai ar to piesūcas, tad mazāk eļļu uzsūc. :)
|
|||||||