
oblica | 12. Jun 2009 21:22 Baklažāni krējuma mērcē Vajadzēs: baklažānus, sīpolus, olīveļļu, tomātus, krējumu, ķiploku. Baklažānus sagriež ripiņās (apmēram centimetru biezās). Tās apvārta miltos, kuriem pievienots sāls. Liek cepties sakarsētā pannā olīveļļā. Tad uzceptās baklažānu ripas liek uz papīra salvetes (dvieļa), lai nosusinātu liekos taukus. Gatavo mērci. Smalki sagriež pussīpolu. To liek uz sakarsētas pannas un cep, līdz sīpoli ir zeltaini. Ņem tomātus (divām porcijām pietiks ar diviem tomātiem), kurus arī smalki sagriež. Tos pievieno ceptajiem sīpoliem, pieber pēc garšas sāli un piparus, pievieno baziliku un ķiplokus. Pieliek trīs ēdamkarotes trekna krējuma. Samaisa un ņem nost no uguns, ļaujot visam mazliet atdzist. Liek kārtām — baklažānu ripas, mērci, baklažānu, mērci. Ļauj ēdienam mazliet atdzist, un — gatavs.
Read Comments |