mobing

« previous entry | next entry »
Tuesday Feb. 4th, 2020 | 13:56

Kas attiecas uz mobingošanu, es skolā esmu daudz no tās cietis, kā arī pats veicis savu tiesu mobingošanas, bet pedagogiem parasti bija slinkums tajā iedziļināties, viņi atrada dažādas atrunas un teica, ka bērni vienkārši dauzās. Tādēļ tagad ir svarīgi par to daudz runāt, līdz visiem ir skaidrs, ka tas nav nekāds joks.

link | comment | memorize


Comments {9}

Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.

***

from: [info]ulvs
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 14:18
link

Man bija līdzīgi. Vairāk gan moboju pats, taču mans mobings bija kā reakcija uz apkārt notiekošo bezpriģeli.

reply


penija

***

from: [info]penny_lane
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 14:42
link

Es zinu, ka mēs ar draudzenēm parasti runājām nemitīgi šo sūdu, ka "nu jā, ingmāram jau nevar palīdzēt, viņš pats uzprasās", kas bija stiprs bullšits, piemēram, atceros, ka jurģis tev sāka darīt pāri tāpēc, lai viņam pašam nedarītu, jo viņam vienu brīdi bija stiprs risks krist apsmietā un pāridarītā zēna pozīcijā, bet tad piedāvāja iz sērijas tā vietā viņam močīt ingmāru, un to viņš arī darīja. bet tas viss bija šausmīgi.

bet toties es vienmēr atcerēšos, ka tu man ēdnīcā izrāvi krēslu no zemdibena un es sasitu dibenu. un tad, ja es tevi negāju aizstāvēt, es sevi attaisnoju ar šo gadījumu.

reply | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 15:14
link

Es atceros, ka no manas puses bija arī kaut kāda neadekvāta uzvedība, ko var saukt par uzprasīšanos, bet no otras puses ir diezgan muļķīgi sagaidīt adekvātu uzvedību no bērna, kas ir nonācis pastāvīga un ilgstoša mobinga situācijā. Es arī gribēju kaut kā atrast savu vietu un kaut kā iederēties, neskatoties uz visu.

Es ļoti nožēloju to, ka tev nācās sasisties un ciest pazemojumu ēdnīcā, un tam nav nekāda attaisnojuma. Bet tas bija kādā no pirmajām klasēm, tādēļ, godīgi sakot, es daudz sliktāk jūtos par atsevišķām mobinga formām, kuras es veicu jau vidusskolā, šķiet, lai kompensētu to, kas ar mani notika pamatskolā.

reply | parent | thread


penija

***

from: [info]penny_lane
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 16:30
link

Man jau liekas, ka vidusskola bija tāda silta un mierīga, tomēr tai pat laikā zinu, ka brīžiem pati varbūt nebiju jauka. Ā, un kāds bija manai fotogrāfijai parlamenta kampaņā piezīmējis ūsas un uzrakstījis nicīgu komentāru, par to es ilgi raudāju, nevis tāpēc, ka tas bija baigi svarīgi, bet tāpēc, ka es jau biju noticējusi, ka pilnīgi visi mēsli palikuši pamatskolā. Smieklīgi, ka visu šitā atceros.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 16:36
link

Tas nebiju es, ja kas.

reply | parent


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 16:42
link

Ar vidusskolas mobingu es domāju Kristofa un reizēm Ernesta kopīgu apsmiešanu un atsevišķus praktiskos jokus. Protams, tas nebija ļoti intensīvi, un tur nebija fiziskas vardarbības, bet pieļauju, viņiem tās nemaz nav patīkamas atmiņas.

reply | parent


zazis

***

from: [info]zazis
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 15:38
link

mobings tas ir, kad bariņš močī vienu?

reply | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 15:39
link

Jā.

reply | parent


mis_sarajevo

***

from: [info]mis_sarajevo
date: Tuesday Feb. 4th, 2020 - 17:01
link

Atceros, ka vidusskolā uz kaut kādu brīdi pārvērtos par kuci, jo beidzot mani vairs katru dienu klases “krutie džeki” neapsmēja un bija tik labi vairs nebūt tam, ko apsmej.

Tiesa, diezgan ātri pieleca, ka apsmiet citu vnk tāpat nav baigi forši.

Bet vispār - lasot tā laika dienenes, šķiet, ka tā bija kaut kāda elle, kur visi tie bērni ir iemesti un vnk Tev pasaka “deal with it”.

reply