paši labākie komentāri

« previous entry | next entry »
Sunday Jun. 4th, 2017 | 10:30

Anonīmie komentāri parasti ir vislabākie. Cilvēki, kas atslēdz anonīmos komentārus, daudz zaudē.

link | comment | memorize


Comments {14}

***

from: anonymous
date: Sunday Jun. 4th, 2017 - 10:54
link

Ingmār, vai es esmu homofobs, ja daudz maz atbalstu "partnerattiecību likumu", bet nekādā gadījumā ne "laulības"?

Ingmār, vai kristieši ir apriorie homofobi?

Ingmār, vai agresīvu un potenciāli nāvējošu (turklāt bezkaislīgajos statistikas datos skaidri pamatojama) imigrantu kritika ir ksenofobija un islamofobija?

Ingmār, vai nacionālists (sevišķi etniskās un valstiskās suverenitātes, pašnoteikšanās ziņā)ir nacists/fašists?

reply | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Sunday Jun. 4th, 2017 - 11:11
link

1. Ne obligāti, atkarīgs no iemesliem, pamatojuma.

2. Nekādā gadījumā.

3. Nav īsti skaidri definēts, par kādu sociālo grupu tu runā, man liekas, ka tu izdari kādu mājienu, kas man būtu jāsaprot. Pamēģini šo noformulēt precīzāk. Es piekrītu, ka ir gadījumi, kad par islamofobiju tiek nodēvēta pamatota islāma kritika, bet tas nav nekas neparasts, tā ir arī ar citām naida runas izpausmēm, šīs lietas ne vienmēr ir viennozīmīgas.

4. Nē, bet uz to pusi. Problēmas rada tas, ka nacists/fašists bieži tiek lietots kā lamuvārds un reizēm nav skaidras robežas starp burtisku nozīmi vai arī tiek domāts tikai daļēji burtiski. Arī mani šodien jau nosauca par nacistu un fašistu, bet es pat neesmu nacionālists.

reply | parent | thread


***

from: anonymous
date: Sunday Jun. 4th, 2017 - 13:24
link

3. Es runāju par tiem "legālajiem" un nelegālajiem imigrantiem uz EU, kuri nāk no Tuvajiem Austrumiem vai zemēm ar izteiktu islāma reliģijas un kultūras dominanci, un uz kuru rēķina ievērojami ir cēlies pastrādāto noziegumu, sociāla neniera, izvarošanu un teroraktu skaits.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Monday Jun. 5th, 2017 - 12:23
link

Jebkāda nelegāla, nekontrolēta migrācija ir pret valsts interesēm, bet vēršanās pret patvēruma meklētāju uzņemšanu tādēļ, ka attiecīgie patvēruma meklētāji ir musulmaņi, visdrīzāk ir islāmofobija.

Tas, ka musulmaņu imigranti veido savas noslēgtas kopienas un nepilnīgi integrējas rietumu sabiedrībā, noteikti ir problemātiski (ne Latvijas gadījumā). Es domāju, ka tev ir zināms mans viedoklis par reliģiju (jo sevišķi ābramiskajām reliģijām) kā kaitīgu pagātnes palieku, un islāms nav nekāds izņēmums. Es gan neuzskatu, ka tas ir iemesls ierobežot legālo migrāciju un piemērot kādu īpašu politiku attiecībā pret musulmaņiem.

reply | parent | thread


***

from: anonymous
date: Monday Jun. 5th, 2017 - 14:19
link

Vēlreiz - lai vai kā ar "ābrahāmiskām reliģijām" un metafiziskiiem, spekulatīvi nepierādāmiem apgalvojumiem par "pagātnes paliekām" - tu nevari noliegt, ka pietiekoši daudzās ES valstīs pieaugušais noziedzības, izvarošanu, teroraktu līmenis ir audzis uz ieimigrējušo noteiktas kultūras* (piebildīsim, diezgan plašs areāls - no Marokas līdz Afganistānai un Pakistānai) pārstāvju rēķina. Tu to nevari noliegt, un tomēr saki, ka neredzi pamatu ierobežot legālo imigrāciju no noteikta reģiona un ar to saistītās kultūras tautām. Vārdu sakot - tu neredzi pamatu ierobežot bardaka izplatību. Kas ir dīvaini, un liek loģiskās racionalitātes pārstāvim uzdot jautājumu: ja ir redzam skaidra korelācija, kāpēc jātēre pieaugošs skaits resursu cīņā ar problēmās sekām, nevis cēloņiem? Kāpēc ir jārada (acīmredzama!) problēma, ja no tās var saprātīgas politikas ceļā var izvairīties (sk. Ungāriju, Poliju, Austrāliju, Japānu utml). Jo problēmas un iepriekšminētās neapšaubāmās korelācijas gadījumā ir runa par reāliem cietējiem, reāliem mirušajiem un noziedzības upuriem un nevajadzīgiem izdevumiem valstu aparātos. Mani, protams, neinteresē ES un es vēlos, lai šī organizācija pēc iespējas ātrāk beigtu pastāvēt un visi aizmirsu, ka kaut kas tāds jelkad ir bijis, un tomēr - vai Tu, kā šīs organizācijas pārstāvis, neredzi, ka ES pati šauj sev kājā? Utopiskais melting pota un cilvēktiesību paradīzes projekts var neizdoties, izjukt un izgāzties tā vienkāršā iemesla dēļ, ka - saskaroties ar acīmredzamu problēmu - tu "neredzi iemeslu ierobežot legālo imigrāciju". Jo turpinot tādā pašā garā, problēma arī turpināsies un vairosies, kas savukārt vairo un vairos separātiskas tendences un "FAŠISMU" ES ietvaros, kas savukārt nespēlē par labu šim dižajam lielorganizatoriskajam kontinentālā mēroga integrācijas un miera projektam.


*Ievēro, ka es lietoju jēdzienu "kultūra", nevis "noteikta reliģija". Jo, kaut gan problēmu radīšanā noteikti piedalās arī reliģija un ar to saistītais ētoss un principi, ir neliels skaits musulmaņu valstu un tautu, kuras salīdzinoši nerada tik daudz problēmu.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Monday Jun. 5th, 2017 - 14:31
link

Es neesmu ES pārstāvis, neesmu tur nodarbināts un neesmu tiesīgs pārstāvēt ES viedokli. Es strādāju Latvijas valdībai, bet arī šajā gadījumā mans viedoklis ir mans, nevis mana darba devēja viedoklis.

Nav pamata uzskatīt, ka noziedzība (ja tā patiešām ir pieaugusi; kur ir tā skaidrā korelācija?) ir tieši legālās migrācijas sekas. Kā jau teicu, pret nelegālo migrāciju vajag cīnīties, nelegāla migrācija neko labu nenesīs.

reply | parent | thread


***

from: anonymous
date: Tuesday Jun. 6th, 2017 - 00:21
link

Nopietni, tu tiešām esi gatavs noliegt, ka noziedzības, izvarošanu un teroraktu skaits ir pieaudzis uz islāma/tuvo austrumu imigrantu rēķina? Esi uzmanīgs ar savu atbildi, jo tu neatbildi vienkārši tāpat, prieka pēc, tu atbildi mūžības un visu paaudžu un laikmetu vēsturisko eiropiešu priekšā.
Tu tiešām esi no tiem krasi ideoloģiskajiem (t.i., zviedriem, melbikšiem)? Man šķita, ka racionalitātes un vieglas (paš)ironijas deva tomēr ļauj uz lietām paskatīties nedaudz apcerīgāk.

reply | parent | thread


***

from: anonymous
date: Tuesday Jun. 6th, 2017 - 00:29
link

Un ievēro, ka es šeit pat neesmu pieskāries apskatāmajā grupā izteikti valdošajam antisemītismam, REĀLAJAI (nevis izdomātajai) homofobijai, traģiskajai attieksmei pret sievietēm un plašajam atbalstam šariatam - jo šobrīd ir jārunā par daudz aktuālākām un eksistenciālākām problēmām - kuras tu mistisku (vai iracionālu) iemeslu dēļ esi gatavs noliegt, notušēt vai neuztvert gana nopietni.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Tuesday Jun. 6th, 2017 - 08:46
link

Šeit būs nedaudz faktu:

http://www.government.se/articles/2017/02/facts-about-migration-and-crime-in-sweden/

reply | parent | thread


***

from: anonymous
date: Tuesday Jun. 6th, 2017 - 13:08
link

Nopietni? Zviedru valdības alternatīvie fakti? Aizmirsti par Zviedriju, tā ir zaudēta cīņa un par to vispār vairs nav vērts runāt, jo tur viss ir skaidrs jebkuram, izņemot pāris strausus. Šobrīd mani vairāk interesē briti, tur arī būtu vismaz nedaudz godīgāki "fakti". Zviedrijā nedrīkst ticēt burtiski nekam, kas nāk no "valdības" (sociālistiem vispār nedrīkst ticēt principā, jo sociālismā vienīgie dati un fakti, kas skaitās, ir tikai tie, kuros līknes iet uz augšu).

reply | parent


***

from: anonymous
date: Monday Jun. 5th, 2017 - 14:31
link

Vārdu sakot, te ir individuālistiskā liberālisma* (Loks, Hobss, Mills) problēma, ko kritizē komunitāristi. Tu vienkārši nespēj iedomāties, ka ir kaut kas tāds kā lielāks kopums, kultūra, matrica, uz kuras fona "vientuļās individual decision making instrumental rationality salas" izdarītu savas izvēles (bieži vien neapzināti, nereflektēti). Tāpēc tu nespēj izdarīt vispārinošus spriedumus par noteiktas kultūras vai kopienas pārstāvjiem (kas atkal ir ne tik daudz politiska, cik ontoloģiska problēma, runājot par esencēm, daļām/veselumiem utml). Piemēram, sevišķi esmu pievērsis uzmanību, ka islāmā ir pilnīgi normāli melot "neticīgajam" (taqiya), - t.i., es biju lasījis, un domāju, oh, well, koncepts kas koncepts, nu un, bet, kad tuvajos austrumos tu to regulāri pieredzi praksē, uzreiz saproti, cik milzīgs bezdibenis ir starp rietumiem un austrumiem kaut vai tik vienkāršā ikdienas niansē.

*Lai gan vilcinos tevi dēvēt par liberāli, jo tev ir smagas problēmas ar runas brīvību un individuālo atbildību/iniciatīvu utml (social justice pāri individuālās iesaistes momentam). Tie senie raksti par "kristīgo bērnu audzināšanu" satori skaidri liecina, ka tu neesi ierindas liberālis, bet gan vairāk uz amerikāņu akadēmijas "kreisā liberālisma" pusi.

reply | parent


***

from: [info]slikts
date: Sunday Jun. 4th, 2017 - 18:33
link

reply | thread


***

from: anonymous
date: Sunday Jun. 4th, 2017 - 22:26
link

Lūdzu, ej prom no cibas, agresīvais nīgruli, tu to tāpat nelieto.

reply | parent | thread


***

from: [info]axsys
date: Monday Jun. 5th, 2017 - 23:27
link

Atpisies, krišjāni.

reply | parent