anta ([info]softdb) rakstīja,
@ 2010-07-11 14:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
 Paretam sanāk iet uz veikalu pēc pārtikas vectēvam. Parasti tas aprobežojas ar atnākšanu, noskaidrošanu, ko vajag, iešanu uz veikalu, produktu atnešanu, atlikuma+konfektes dabūšanu un iešanu prom. Šoreiz man nenoveicās ar konfekti. 
 Konkrētās konfektes viņam tikušas iedotas 9. maijā līdz ar ordeņa [65 gadi kopš Dižās Uzvaras] un gan jau vēl sazin kā saņemšanu - kara veterāns, kā nekā. Nu lūk, tātad, viņš man saka, lai paņemu konfekti, piebilst, kā tās ir dabūjis... un sāk runāt par kara gadiem. Nē, no sākuma bija 9. maija filozōfijas garā par fašismu, vēstures sagrozīšanu, iedomāto okupāciju utt. Es jau vēl biju pietiekami dumja, lai oponētu, taču dīvainā kārtā dažās lietās viņš piekrita. Tad par pašreizējo politiku mazliet, par ko vairāk gan runāju es. Un tad beidzot sākās monolōgs par kara gadiem. Pusstundu es klausījos [pasīvi, tb, izrādot klausīšanās pazīmes], knapi kājās stāvot, jo baidījos, ka apsēšanās viņu iedrošinātu runāt vēl ilgi. Sāka jau mesties reāli sūdīgi no stāvēšanas, tāpēc kabatā uz aklo sāku zvanīt vecākiem, lai pārzvana. Vajadzēja iemeslu tikt prom. Un i to tas nebija viegli.
 Jā, es zinu, ka esmu ļauns un nekam nederīgs cilvēks. Vai tad man grūti pasēdēt pāris stundiņas, ja neviena cita, ar ko parunāt viņam nav? Pati sev nepatīku par to. Pēdējais vecvecāks ar fantastisku atmiņu bagāžu un viena stulba mazmeita.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]psiho_analitike
2010-07-11 16:04 (saite)
bet tā tas ir :) neliec sev par to justies vainīgai. ir dienas, kad esi ar mieru klausīties kaut divas stundas no vietas, un ir dienas, kad to vienkārši negribās un dari aiz pieklājības. un kaut vai darīt aiz pieklājības - tas ir labāk nekā rupji pateikt - man tas neinteresē, pagriezties un aiziet.
neliec sev par to justies vainīgai, tas ir tikai dabiski un neliecina par tevi kā par sliktu cilvēku. tu viņam neesi neko parādā un arī viņš tev nav neko pārādā. vnk nepatrāpījies īstajā laikā un istajā vietā.
citreiz,kad jūti, ka gribētos papļāpāt par senajiem laikiem, uzdot visādus frīkainus jautājumus, aizdodies pie viņa. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]softdb
2010-07-14 09:33 (saite)
Saturīgs komentārs :)
Jā, it kā jau tā ir, ka esmu brīvs cilvēks un tam visam mani tā kā raustīt nevajadzētu. Bet vienalga apziņa tāda sūdīga par to, ka man tāda neienteresētība. Tomēr vecvecāks. Ar veciem cilvēkiem jau it īpaši nekad nevar zināt, cik ilgi viņi vēl būs te - un tad pēc tam es sev pārmetīšu, ka mājās garlaikojos, bet ne reizi nevarēju aiziet tepat pāri pagalmam pie viņa, pasēdēt, parunāt, paklausīties. Es jau tā tur cenšos neiet, jo tad paliek viņa žēl - visa dzīve pamatā ir gulēšana gultā un ēst gatavošana. Ik pa laikam meitas vai kāds cits atnāk, bet tik un tā pamatā tā ir gulēšana klusumā. Un tad pēc tam, kad viņa vairs nebūs, man būs žēl, ka nevarēju [t.i., varēju, bet izvēlējos to nedarīt] viņu iepriecināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]psiho_analitike
2010-07-14 13:31 (saite)
bet dariit to taadeel,lai peec tam nejustu sirdsapzinjas paarmetumus arii nav iisti labi. tu tachu to saproti, vai ne?
tas, ka vinsh ir Tavs vecvecaaks un gados, neuzliek Tev pienaakumu biezji pie vinja iet. un Tev par to nav jaajuuutas vainiigai.
es domaaju, ka Tu vinu miili un ar to, ka vinjam palidzi, arii paraadi savas ruupes. tas nekas, ka reti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]softdb
2010-07-14 14:08 (saite)
Varbūt arī nav labi, bet ja no tā ir labi gan man, gan viņam..?
Katrā ziņā, mīlēt es viņu nemīlu. Vsp nevienu vecvecāku [un lielāko daļu radinieku] neesmu mīlējusi, man viņi visi wnk ir sveši, bet radniecīgi cilvēki. Tāpēc arī ir tik grūti tas, ka it kā ir pienākums būt tuvākai, vairāk rūpēties, un tāpēc arī vairāk piedomāju pie tā, ko vajadzētu darīt mīlošai mazmeitai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]psiho_analitike
2010-07-14 14:16 (saite)
mjā.. :)
man jau arī - mamma brauc virsū, prasa - pazvanīji vecmāmiņai?es saku,nē, aizmirsu, piezvanīšu. bet nepiezvanu, jo man tas emocionāli ir tik grūti, jo man arvi;nu nav parko runāt. viņa man stāsta katru reizi par savu dārzu, vabolēm un tamborējumiem, bet mani tas vnk NEINTERESĒ. tāpēc man nepatīk zvanīt,jo tas ir garlaicīgi.
protams, ka es esmu visai nepateicīgs cilvēks, bet ko es varu izdarīt - izlikties,ka esmu baigā sajūsmā?
nav viegli. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]softdb
2010-07-14 14:33 (saite)
Nu redz - gluži vai manas domas ;) I guess, nav ko gribēt tuvas attiecības, ja nekad tādas nav bijušas.
It kā jau jēdzīgāk šķiet izlikties, ja vien tas nepieprasa baigo piepūli - var gadīties, ka cilvēks notic un jūtas ērtāk. Vismaz es tā daru, kad ciemos jābrauc. Nav jau jēgas diži izrādīt nepatiku, jācenšas sadzīvot, lai var biežāk ciemos ēst braukt. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?