Grain of Salt - [entries|archive|friends|userinfo]
snauts

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 12th, 2023|11:19 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Jo blackface nav okej, bet otra dzimuma vizuāla apropriācija ir..."
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:May 12th, 2023 - 11:00 am
(Link)
Idiota naratīva apropriācija - ir ok vai nē? Asking for a friend.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:May 12th, 2023 - 03:57 pm
(Link)
Jebkura apropriācija ir OK!
[User Picture]
From:[info]methodrone
Date:May 12th, 2023 - 03:09 pm
(Link)
Lol true!
From:[info]antiprojekcija
Date:May 12th, 2023 - 03:40 pm
(Link)
Es te tikai par drag - transgender man šķiet pilnīgi nesaistīta lieta un leģitīmi.

Manā saprašanā te ir divas puses:
- tie vīrieši tādā veidā izdzīvo savu izjusto seksualitāti, tik tālu - good for them
- diemžēl, viņi to dara balstoties uz stereotipu par sievietēm kā par "ma**ām", kas ir ārišķīgas un kam viss nāk viegli, kas izmanto savu seksualitāti kā instrumentu, un to vien vēlas kā pavedināt un izmantot vīriešus. Es domāju, ka viņi uz sievietēm tādā veidā projecē savas iekāres. (Vai ir iespējams apskaust stereotipu?)

So jā, mana intuīcija saka, ka drag kā geju kultūras fenomens denigrē sievietes ļoti līdzīgā veidā, kā blackface denigrē melnādainos. Es priecātos, ja viņi atrastu veidu kā izdzīvot savu seksualitāti, nevienam nekakājot uz galvas.

P.S. Nezinu, vai gaidīji nopietnu atbildi, bet Tavs jautājums to ir pelnījis, manuprāt. ;)
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:May 12th, 2023 - 04:06 pm
(Link)
Tas ir citāts no privāta čata, kas man likās smieklīgs, jo kind-of, ja blackface ir aizskaroša melnādainajiem, tad kāpēc gan drag nav aizskaroši sievietēm? Jo manuprāt, tas aptuveni ir viens un tas pats, un citiem vajadzētu būt pofig ar kādu krāsu tu nomālē savu seju.
From:[info]antiprojekcija
Date:May 12th, 2023 - 05:40 pm
(Link)
Man šķiet, ka tur ir tāds sniega bumbas efekts - kad tas nesmukums ir izvilkts publiski, vairs nav iespējams atgriezties pie nevainības. Ar drag tas vienkārši vēl nav noticis, tāpēc pagaidām lielākā daļa par to neaizdomājas, daļa attaisno, skatoties uz pozitīvajiem efektiem priekš gejiem, bet daži klusi kurn savos akadēmiskajos žurnālos. ;)
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 12th, 2023 - 06:59 pm
(Link)
Dregi&co pārsvarā ir seksuāli predatori un neirotiski sex addicti, kas meklē ne vien sexual, bet arī attention whoring. Kamēr viņi tusēja savos strikti norobežotajos pasākumos, neviens nedeva jākli. Tagad, kad viņi ir institucionāli ieviesti par mazu bērnu 'tutoriem' daudzās valstīs, ar tiešu piekļuvi pilnīgi nevainīgiem, nepasargātiem cilvēkiem, jā, liela daļa sabiedrības pamatoti taisa šorohu. Pervus jāizolē no jebkādas sociālas ietekmes, īpaši uz nenobriedušiem cilvēkbērniem, bet mūsu bagātie un vareniem, izskatās, enjoy the show.
From:(Anonymous)
Date:May 12th, 2023 - 08:19 pm
(Link)
es pati drag un arī wannabe transseksuāļus (transvestītus) tiešām redzu, kā karikatūru par manu dzimumu - dažreiz aktierim sanāk visnotaļ ticami, bet visbiežāk (šeit vairāk atsaucoties uz to, ko redzu saistībā ar trans tēmu ASV) - absolūti sūdīgi. neko vairāk par labu/sliktu perfomatīvu aktu es tajā vienkārši nespēju saskatīt. dažreiz paliek skumji, ka sūdīgs aktieris tiek cildinās kā varonis un tā dēļ meičukiem lēnām zūd kontrole pār dažām jomām, kurās bija ieguldīts diezgan liels darbiņš (piem., sporta spēles). tomēr dažas draudzenes iet uz drag karalieņu šoviem un saka, ka viņas fascinē un pat tā kā iedvesmo šo vīriešu drosme, uzdrīkstēšanās, augšā pašapziņa, seksapīls. ja tā paliek kā tāda kabarē/pagrīdes kultūras daļa 18+ publikai, kaut kur kategorijā starp striptīzklubiem, bordeļiem u.tml. -- why not. pat ja mani tas viss neinteresē, šķiet, ka šī pasaule bez tādiem pārspīlējumiem nekad nav pastāvējusi un varbūt arī kaut kādu daļu šādas izolētas izvirtības būs vienmēr klātesoša. BET skolās iet un bērniem lasīt viņu vecuma interesēm neatbilstošas grāmatas - diezgan liels sarkanais karogs, manuprāt. vienkārši pārāk dīvaini.