smoker ([info]smoker) rakstīja,
@ 2005-09-20 10:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gribu saprast un uzrakstīt visas tās situācijas, kad man gribas pīpēt.

1. Rīti - pamošanās rituāls ar kafiju un cigareti uz balkona. Mazliet palīdz tas, ka tagad ārā tik auksti, un negribas nemaz vairs tā iet saldēties uz balkona.
2. Dzerot kafiju jebkur, izņemot darbu. Arī mājās uz balkona. Un Vecrīgā īpaši, kafejnīcās. Neesmu vēl bijusi savā "jaunajā dzīvē" tur.
3. Pēc ēšanas un ēšanas starplaikos...Šis nudien būs grūti. Baigi pierasts pēc ēšanas uzpīpēt un, liekas, ka tīri fiziski kaut kā foršāk paliek, ja pēc tam uzpīpē.
4. Uztraukumā. Šo jau visi pīpētāji droši vien pazīst. Iziet ārā uz 5 minūtēm, aiziet no visiem, uzpīpēt, nomierināties un apdomāt situāciju, un kā tālāk rīkoties.
5. Dzerot. Šis arī būs nopietns punkts. Pagaidām nav nācies piedalīties alkoholiskajos pasākumos, bet tādi jau noteikti būs, un nevar jau visus draugus pamest dēļ savas kaprīzes atmest pīpēšanu, un nāksies tad arī iet, un nezinu, kā būs. Prosta noteikti aizmirsīšos, atbrīvošos un automātiski paņemšu cigareti. Fuj. Nezinu, kā lai šim momentam pretojas.
6. Kad nav ko darīt, kad kaut kas jāgaida... Arī grūti. Baigi pierasts, gaidot tramvaju, piemēram. Prasās kaut ko darīt, paņemt rokās. Droši vien nagus sākšu grauzt.
7. Kad kompānijā kāds pīpē... Velns lūr tieši acīs. Un cigaretes uz galda. Nevis vairāk otrā galda malā, bet vairāk tā kā pa vidu... Ar vienu rokas stiepienu aizsniedzamas. M07h3rfuck3r. Jānoliek "ķieģelis" - STOP zīme acu priekšā iedomās.
8. Kad darba kolēģi aicina aiziet uzpīpēt...Daudz foršāk, nekā strādāt. Jāiet dzert tēju vai jāizdomā vēl kādi citi varianti pīpēšanas vietā, kā uz brīdi atiet no darba un atpūsties.

Kā tomēr noturēties un nepīpēt situācijās, kad ir pierasts un gribas pīpēt.
1. Atcerēties visus pīpēšanas mīnusus un kāpēc es vispār gribēju atmest.
2. Atcerēties, cik ilgi jau esmu noturējusies un ja paņemšu cigareti, tad būs viss jāsāk skaitīt no sākuma.
3. Apzināties kārdinošo pieraduma situāciju, konstatēt to ar mierīgu prātu bez īpašām emocijām un nedarīt tā kā parasti pierasts darīt.
4. Vienkārši nepieļaut tādu iespēju padoties un paņemt cigareti, stingrais aizlieguma Nē - STOP ķieģelis bez variantiem.
5. Darīt ko citu patīkamu, meklēt veidus, kā aizvietot cigaretes, krīzes situācijās.
6. Atcerēties, ka vienmēr var pienākt tādi brīži, kad liksies "nu šobrīd gan es nevaru nepīpēt, šobrīd es drīkstu izpīpēt vienu cigareti", un tādi brīži vēl daudz būs.
7. Noslogot sevi ar citām lietām, darbiem un domām, lai nepaliek laika vispār atcerēties par cigām.
8. Ja ir grūti un baigi gribas pīpēt, censties izvairīties no situācijām un cilvēkiem, kas šo vēlēšanos vēl pastiprinātu, vismaz, kamēr esmu tik vāja.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?