Jūlijs 28., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:57

(10 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]str
Date:28. Jūlijs 2008 - 15:40
(Link)
vai ta vajag? tak nē
[User Picture]
From:[info]smille
Date:28. Jūlijs 2008 - 15:41
(Link)
es atradu tikai receptes, kur vajag, bet esmu ļooooti ieinteresēta arī tādā, kur nevajag :))
[User Picture]
From:[info]str
Date:28. Jūlijs 2008 - 15:45
(Link)
No upenēm sulu var iegūt šādā veidā – upenes noskalo, ber katlā un pārlej ar aukstu ūdeni, lai ogas būtu pārsegtas, liek uz plīts un lēni karsē. Kad uzvārās, novieto katlu uz plīts malas un atstāj uz 20min. Tad sulu no ogām nokāš un ogas no jauna pārlej ar aukstu ūdeni, atkal uzvāra un atkal uz plīts malas tur 20min. Šis upeņu novārījums ir krāsains un aromātisks, to pielej klāt iepriekšējam. Tad ogas trešo reizi pārlej ar aukstu ūdeni un karsē kā iepriekš. Šis novārījums vairs nav tik aromātisks kā iepriekšējie, un tāpēc to var izlietot atsevišķi vai arī pieliet klāt iepriekšējiem (pēc vēlēšanās).
upenju_sula.jpg - 44.2 KB
Iegūto upeņu sulu sapilda tīrās pudelēs vai burciņās, aizvāko un sterilizē pie 75oC temperatūras 15min. Upeņu sulu var uzglabāt arī bez sterilizācijas, tikai tad sulu vēlreiz uzvāra un verdošu salej tīrās, karstās pudelēs vai burciņās, kuras aizvāko.
[User Picture]
From:[info]str
Date:28. Jūlijs 2008 - 15:45
(Link)
bet pa manam- ja gribas sulu- štelle ir ar tvaicējamo katlu- vienkārši, ērti un tā
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:28. Jūlijs 2008 - 16:20
(Link)
manai mammai tāds ir - oldskūlīgs padomju laika. Bērnībā mums katru gadu bija jāņogas, upenes, ērkšķogas un līdz ar to arī sulas :)
[User Picture]
From:[info]smille
Date:28. Jūlijs 2008 - 15:57
(Link)
tur nekur cukuru neliek?
[User Picture]
From:[info]str
Date:28. Jūlijs 2008 - 15:58
(Link)
nea:)
smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba