Jūlijs 28., 2008


[info]str15:45
No upenēm sulu var iegūt šādā veidā – upenes noskalo, ber katlā un pārlej ar aukstu ūdeni, lai ogas būtu pārsegtas, liek uz plīts un lēni karsē. Kad uzvārās, novieto katlu uz plīts malas un atstāj uz 20min. Tad sulu no ogām nokāš un ogas no jauna pārlej ar aukstu ūdeni, atkal uzvāra un atkal uz plīts malas tur 20min. Šis upeņu novārījums ir krāsains un aromātisks, to pielej klāt iepriekšējam. Tad ogas trešo reizi pārlej ar aukstu ūdeni un karsē kā iepriekš. Šis novārījums vairs nav tik aromātisks kā iepriekšējie, un tāpēc to var izlietot atsevišķi vai arī pieliet klāt iepriekšējiem (pēc vēlēšanās).
upenju_sula.jpg - 44.2 KB
Iegūto upeņu sulu sapilda tīrās pudelēs vai burciņās, aizvāko un sterilizē pie 75oC temperatūras 15min. Upeņu sulu var uzglabāt arī bez sterilizācijas, tikai tad sulu vēlreiz uzvāra un verdošu salej tīrās, karstās pudelēs vai burciņās, kuras aizvāko.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
smaidi - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba