Jūlijs 28., 2008
Comments:
| From: | str |
Date: | 28. Jūlijs 2008 - 15:45 |
---|
| | | (Link) |
|
No upenēm sulu var iegūt šādā veidā – upenes noskalo, ber katlā un pārlej ar aukstu ūdeni, lai ogas būtu pārsegtas, liek uz plīts un lēni karsē. Kad uzvārās, novieto katlu uz plīts malas un atstāj uz 20min. Tad sulu no ogām nokāš un ogas no jauna pārlej ar aukstu ūdeni, atkal uzvāra un atkal uz plīts malas tur 20min. Šis upeņu novārījums ir krāsains un aromātisks, to pielej klāt iepriekšējam. Tad ogas trešo reizi pārlej ar aukstu ūdeni un karsē kā iepriekš. Šis novārījums vairs nav tik aromātisks kā iepriekšējie, un tāpēc to var izlietot atsevišķi vai arī pieliet klāt iepriekšējiem (pēc vēlēšanās). upenju_sula.jpg - 44.2 KB Iegūto upeņu sulu sapilda tīrās pudelēs vai burciņās, aizvāko un sterilizē pie 75oC temperatūras 15min. Upeņu sulu var uzglabāt arī bez sterilizācijas, tikai tad sulu vēlreiz uzvāra un verdošu salej tīrās, karstās pudelēs vai burciņās, kuras aizvāko.
| From: | str |
Date: | 28. Jūlijs 2008 - 15:45 |
---|
| | | (Link) |
|
bet pa manam- ja gribas sulu- štelle ir ar tvaicējamo katlu- vienkārši, ērti un tā
manai mammai tāds ir - oldskūlīgs padomju laika. Bērnībā mums katru gadu bija jāņogas, upenes, ērkšķogas un līdz ar to arī sulas :)
| From: | str |
Date: | 28. Jūlijs 2008 - 15:58 |
---|
| | | (Link) |
|
nea:) |
|
|
|
Sviesta Ciba |