Maijs 8., 2013
21:42 - Vistas ceptis uz sāls Sastāvdaļas: - rupjā sāls, tik cik pannai vajag, lai būtu ~2cm biezumā - vista 2kg - 1 liels citrons - 1 vidēja, ķiploka galviņa - nedaudz timiāna un piparu
Ideālo recepti neatradu, bet sakombinēju no dažādām + cāļa foruma. Iebēru pannā sāli un vistai, iebāzu dibenā citronu un kādas 8 ķiploku daiviņas + iebārstīju timiānu. Neko vaļā negriezu, neko ārā nekasīju, varbūt drusku būtu derējis patīrīt, bet neizdomāju kā, jo tik tādas ķeskiņas bija, kas viegli ārā nenāca. Kamēr stūķēju vistai vēderu, tikmēr bija tajā sāls pannā uz muguras, pēc tam pagriezu ar muguru uz augšu, ar roku noslaucīju sāli nost, cik nu varēju un iesmērēju muguru ar saspiestu ķiploku un drusku pipariem. Bija domātas vēl ķimenes, bet aizmirsu. Tā kā vista 2kg, tad izspriedu, ka būtu jācep 2h, bet tas savukārt šķita par ilgu, lai neapdegtu āda, tāpēc pirmās ~45 min uzsedzu foliju. Kad foliju noņēmu, tad sabēru apkārt kartupeļus un izsmērēju pa muguru gabaliņu sviesta. Un cepu visu vēl ~1h 15 min. Būtu cepusi mazāk, bet liku bērnu gulēt tad nu sanāca, kā sanāca.
Sanāca - supergaršīga, mīksta, sulīga, bet pasāļa vista. Nākamreiz tikpat lielu vistu domāju var mierīgi cept 1,5h un bez folijas - būtu kraukšķīgāka āda un gatava gan jau būtu tāpat. Pirms likt vistu uz sāls, rūpīgi noslaucīt un nelikt sāli pa virsu (vai ļoti, ļoti nedaudz). Vēl varētu palikt apakšā burkānu redelītes, lai tik ļoti neiegrimst sālī (bet tas varbūt tāpēc, ka nebiju nosusinājusi?). Kartupeļi arī sanāca ļoti sāļi, nav pat īsti ideju, vai varētu ko labot. Lai vai kā - garšīgi!
|
Comments:
| From: | watt |
Date: | 8. Maijs 2013 - 23:07 |
---|
| | | (Link) |
|
nav vistu vajadzīgs vairāk par 1h, 1h:30 cept. |
|
|
|
Sviesta Ciba |