Marts 10., 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:57 - Plovs
Par pamatu izmantoju šo: http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/pamatedieni/cukgalas-plovs/
Piemodificēju balstoties uz šīs: http://www.fotoreceptes.lv/plovs.html

Sastāvdaļas:
~600g cūkas šķiņķa, sagriezu gabaliņos
3 vidēji mazi sīpoli, sakapāju
2 vidēji burkāni, sarīvēju
1 ķiploka galviņa
Tomāti gabaliņos, 1 bundža
Garšvielas: 2 keramikas karotītes sāls, 4 kārtīgas šķipsnas svaigi maltu piparu, 2 kārtīgas šķipsnas svaigi malta koriandra, ~tk ķimeņu (parastās), šķipsna čilli

Uz pannas apcepu gaļu divos piegājienos, tad pievienoju sīpolus un burkānus un pacepu kamēr sīpoli zeltaini. Pievieno tomātus, uzlej ūdeni un ļauj pasautēties, nav ne jausmas cik ilgi, bet es pat teiktu, kamēr gaļa gandrīz mīksta. Tad uzber virsū rīsus, uzlej ūdeni tā, lai ir drusku virs rīsiem, vāks virsū un uz mazas uguns sutina ~45 min. Pašās beigās iesprauž plovā ķiplokgavu.

Pateicoties fotoreceptes.lv pievienoju ķimenes un tomātus, oriģinālā gan tomātu nav, bet vajag kautko skābu un saldu un nolēmu, ka tomāti atbildīs vajadzībām.

Vīrieties slavēja un pat bērns pieteicās uz porciju un arī tīri smuki paēda.

Nākamreiz gaļu labāk ar drusku treknumiņu un drusku ilgāk pasautēt bez rīsiem, lai beigās ir mīkstāka. Bet citādi - win.
Tags: ,

(2 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]shelly
Date:10. Marts 2013 - 15:31
(Link)
Pie sastāvdaļām pazuduši rīsi :))
[User Picture]
From:[info]smille
Date:11. Marts 2013 - 22:24
(Link)
Ak, tāds sīkums :))
Bija 300g, bet mierīgi varēja kādus 400g, jo gaļas sanāca daudz (protams, atkarīgs, cik gaļīgu grib).
smaidi - Plovs

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba