Marts 10., 2013
13:57 - Plovs Par pamatu izmantoju šo: http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/pamatedieni/cukgalas-plovs/ Piemodificēju balstoties uz šīs: http://www.fotoreceptes.lv/plovs.html
Sastāvdaļas: ~600g cūkas šķiņķa, sagriezu gabaliņos 3 vidēji mazi sīpoli, sakapāju 2 vidēji burkāni, sarīvēju 1 ķiploka galviņa Tomāti gabaliņos, 1 bundža Garšvielas: 2 keramikas karotītes sāls, 4 kārtīgas šķipsnas svaigi maltu piparu, 2 kārtīgas šķipsnas svaigi malta koriandra, ~tk ķimeņu (parastās), šķipsna čilli
Uz pannas apcepu gaļu divos piegājienos, tad pievienoju sīpolus un burkānus un pacepu kamēr sīpoli zeltaini. Pievieno tomātus, uzlej ūdeni un ļauj pasautēties, nav ne jausmas cik ilgi, bet es pat teiktu, kamēr gaļa gandrīz mīksta. Tad uzber virsū rīsus, uzlej ūdeni tā, lai ir drusku virs rīsiem, vāks virsū un uz mazas uguns sutina ~45 min. Pašās beigās iesprauž plovā ķiplokgavu.
Pateicoties fotoreceptes.lv pievienoju ķimenes un tomātus, oriģinālā gan tomātu nav, bet vajag kautko skābu un saldu un nolēmu, ka tomāti atbildīs vajadzībām.
Vīrieties slavēja un pat bērns pieteicās uz porciju un arī tīri smuki paēda.
Nākamreiz gaļu labāk ar drusku treknumiņu un drusku ilgāk pasautēt bez rīsiem, lai beigās ir mīkstāka. Bet citādi - win.
|
Comments:
Pie sastāvdaļām pazuduši rīsi :))
Ak, tāds sīkums :)) Bija 300g, bet mierīgi varēja kādus 400g, jo gaļas sanāca daudz (protams, atkarīgs, cik gaļīgu grib). |
|
|
|
Sviesta Ciba |