Jūlijs 8., 2012
16:19 - Aprikožu ievārījums Tā kā Ikšķiles Maximā patrāpījās labas un lētas aprikozes, tad pa fikso uzvārījām ievārījumu. 1. porcija: 1,3 kg aprikožu bez kauliņiem 0,75 kg ievārījuma cukurs 1 glāze parastais cukurs Vārījām pēc ievārījuma cukura pakas instrukcijām
2. porcija: 1,6 kg aprikožu bez kauliņiem 1,6 parastais cukurs 1/2 tk citronskābe Aprikozes vārījām ~15'min, tad pieber cukuru un pēc burbuļa sagaidīšanas vēl vāra 30 vai 40 min.
1. porcija sanāca 5 mazās burciņas, tā ir giašāka un biezāka, bet otrā (5 puslitra burkas) šķiet būs gardāka. Doma ir vēl nākošpiektdien Rigā savārīt ķiršu zapti.
|
Comments:
| From: | nova |
Date: | 8. Jūlijs 2012 - 18:12 |
---|
| | | (Link) |
|
man arī tās zaptes ar kālija sorbātu ne visai garšo šogad pamēģināju zemeņu, es pat teiktu, ka pretīgs klīsteris, ne ievārījums:(
Lūk, lūk - klīsteris! Fuj. |
|
|
|
Sviesta Ciba |