Oktobris 31., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:17 - Liellopa ribas
Dabūju no mammas 5 gab varen gaļīgas liellopa ribas - 0.8 kg.

Tā kā ilgi nogulēju un nobumbulējos, tad nolēmu, ka nekādu marinēšanu neveikš. Uz pannas cūku taukos kārtīgi apcepu ribas no visām pusēm. Kad gaļa no visām pusēm vismaz pieklājīgi brūna, tad uz pannas piemetu klāt sagrieztu palielu sīpolu, uzkaisīju sāli un svaigi sastampātus piparus. Kad sīpoli apcepušies visam virsū uzlēju ūdeni un vāks virsū, lai sautējas. Tad izlasīju, ka ribām jābūt pilnībā nosegtām un pārliku uz kastroli, pielēju vēl glāzi ūdeni, piemetu lauru lapu, pāris veselus piparus un mazu burkāniņu buljona sajūtai. Tas viss sautēsies kādu stundu līdz plkst 15:00 un tad jau redzēs vai būs ēdams un garšīgs.
Tags:

(2 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]smille
Date:31. Oktobris 2011 - 15:53
(Link)
upd. Pēc vārīšanas vēl 15 min iešāvu karstā cepeškrasnī. Sanāca ok, bet drusku cītīgāk bija jākošļā nekā gribējās (droši vien tādēļ ka liellops nevis jaunlops). Citreiz tomēr jābūt čaklākai un jāiemarinē.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:31. Oktobris 2011 - 19:55
(Link)
nu jā.. tā ar gaļu citreiz gadās.. bet nu galvenais, ka norīt var :)
smaidi - Liellopa ribas

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba