Oktobris 7., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:04 - Topinambūri
Šodien iemēģināju topinambūrus. Vizuālais iespaids - drusku pārsteigta ka tik maziņi, bet noteikti ir svaigi un kraukšķīgi, bojājumu nav, nokasīt kā burkānus šķita ērtāk nekā mizot ar mizojamo nazi.

Pagaršoju nomizotu - riktīgi gards, riekstu garša ir diezgan izteikta, salātos ar burkānu būs dievīgi. Tā kā satur daudz dzelzi, tad ļoti ātri nomelnē, tāpēc esot jāpievieno citronu sula vai kas cits skābs.

Uzcepu salmiņos tikai ar drusku sāli un pipariem - apcepās smuki, bet plika garša nav gluži mans favorīts. Nākamreiz būs jāmēģina ar garšvielām, piem. rozmarīnu http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/darzeni/recipe.php?id=4981 vai timiānu http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/darzeni/recipe.php?id=4980

Spriežot pēc garšas un konsistences varētu būt ideāli biezzupām (piem. http://martaram.lv/2010/11/21/topinamburu-zupa/). Katrā gadījumā jāatrod kā saucas angliski un jāatrod manā virtuves bībelē.
Tags: ,

(2 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]nova
Date:7. Oktobris 2011 - 13:25
(Link)
topinambūru trūkums - uzglabāšanas termiņš. jau otrajā dienā savītuši, ja vien neievīkstīsi maisiņā un ledusskapī.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:7. Oktobris 2011 - 13:28
(Link)
nez, man stāv no trešdienas vakara virtuvē uz galda un ir labum labie (atstāju lai apžūst). Tagad domāju likt grozā un aukstajā skapī, daļu varbūt ledusskapī lai var salīdzināt, kur stāv labāk.
smaidi - Topinambūri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba